De exemplu, patronatele, constituite ca ONG-uri, care pretind că au grijă de interesele angajatorilor.
În teorie, firmele asociate cotizează pentru funcţionarea respectivei ONG patronale, iar aceasta, în asociere cu alte ONG similare, constituite în federaţii şi confederaţii, stau în coasta Guvernului şi nu-l lasă să ia decizii contrare intereselor firmelor. În practică, vedem cu toţii cum stau lucrurile: deşi avem o droaie de patronate, federaţii şi confederaţii patronale, politicile economice ale tuturor guvernelor ce s-au perindat pe la Palatul Victoria de când există patronate (adică de prin anii 1990-91) sunt dezastruoase.
Integral pe Adevărul
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Încolonați pentru vaccin la Romexpo, profesorii visează la ore normale. „Să scăpăm de măști, să ne putem vedea chipurile”
26 februarie 2021 21:52Populația de urși din România va fi evaluată printr-un studiu cu analiză ADN, finanțat de UE
26 februarie 2021 20:46Care sunt cele mai periculoase şosele din România. Șofer: "Mor de frică, pentru că vine altul, îmi dă flash-uri, mă terorizează"
26 februarie 2021 20:34Peste un milion de teste rapide, distribuite școlilor
26 februarie 2021 17:48Proiectul ''Linia telefonică de urgenţă pentru prevenirea tentativelor de suicid'', prelungit pentru cinci ani
26 februarie 2021 17:21Editorial
Cum s-a umplut România de proteste: Jocul eternilor baroni sindicali
S-au înmulțit vertiginos numărul mișcărilor de protest în ultima lună. Ziua și mitingul, unele cu câteva zeci, altele cu câteva sute de persoane. Cum se explică creșterea nemulțumirilor sociale și cât de autentice sunt...