Forţele armate iraniene au doborât la începutul acestei luni un avion de tip dronă RQ-170 Sentinel şi deşi în primă instanţă americanii au negat existenţa aparatului, acum aceştia se tem că militarii iranieni ar putea să profite de tehnologiile secrete ale avionului.

Iranul nu are de gând să returneze SUA drona doborâtă în estul ţării, a declarat comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor revoluţiei, generalul Salam Hosseini.

Salam Hosseini a afirmat că violarea spaţiului aerian al Iranului de drona americană constituie un "act ostil", căruia i se va da un "răspuns şi mai mare".

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, şi-a exprimat temerile că militarii iranieni ar putea să profite de tehnologiile secrete ale avionului american fără pilot.


Iniţial, partea americană a menţinut tăcerea cu privire la pierderea avionului fără pilot. ISAF anunţase doar că avionul prăbuşit a fost pierdut în cursul "unei misiuni de recunoaştere" în vestul Afganistanului. Unii experţi au opinat însă că un astfel de aparat, cu tehnologie care îl face invizibil pe radare, nu prea este folosit în Afganistan, iar insurgenţii talibani nu dispun de tehnologie antiaeriană sofisticată ca să-l fi putut doborî.
Integral pe CapitalComentarii

Butonel ....EROII nostri, Hakerii, ar putea sa-si schimbe preferintele si sa "fure" astfel de drone pentru care cei spionati de americani,...sau prietenii acestora , ar plati regeste, ar fi de ajuns sa furi una,...o drona si s-o vizi ,pentru fi rasfatatul vietii pina la moarte.....

12 decembrie 2011 16:16

Bata Grigore Cata mitomanie in aceasta mass-media ?! De unde ati mai scos-o si pe asta ca ditamai Imperiu American se teme de Iran ? Mari neterbnici mai sunteti voi din mas-media ! Publicati toate trasnaile ce vi le vand fortele politice ( capii acestora ) fara sa mai fiti in stare sa verificati fiindca asa vi se ordona .

12 decembrie 2011 14:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.