Angajaţii Finanţelor ameninţă cu un val de procese, dar iau în calcul şi organizarea unor proteste de stradă.

Modul în care are loc restructurarea pe regiuni de dezvoltare a structurilor din subordinea Ministerului Finanţelor Publice a declanşat un val de nemulţumiri la Alba Iulia. Iar nemulţumirea oamenilor stă să dea în clocot. Funcţionarii din cadrul Ministerului Finanţelor Publice nu sunt nemulţumiţi doar de desfiinţarea direcţiilor generale judeţene şi înfiinţarea unei direcţii regionale în Braşov, ci, mai ales de modul în care a avut loc acest proces. Iar nemulţumirea oamenilor este cu atât mai mare cu cât oraşul Alba Iulia, care este una dintre capitalele istorice ale Transilvaniei şi oraşul Marii Uniri, emite pretenţii pentru titlul de capitală a viitoarei regiuni de Centru.

„Reorganizarea este bătaie de joc“

Angajaţii din judeţul Alba ai Ministerului Finanţelor Publice ameninţă că vor declanşa un val de procese şi de proteste de stradă. ”Modul în care a avut loc această reorganizare a structurilor teritoriale ale Ministerului este o adevărată bătaie de joc”, a spus unul dintre angajaţii Finanţelor din Alba Iulia, care doreşte să îşi păstreze anonimatul până la organizarea concursului. El a descris modul în care a avut loc restructurarea. Până ieri la ora 16.30, funcţionarii ale căror posturi sunt afectate de reorganizare au trebuit să opteze între trecerea în şomaj şi posibilitatea de a candida pentru un post în viitoarea structură regională cu sediul la Braşov. Tot ieri a venit şi bibliografia pentru testele care vor avea loc la Braşov.

”Este vorba de două pagini de bibliografie, care includ o mulţime de acte normative, acte care totalizează sute de pagini. Miercuri am fost înştiinţaţi că vineri, de la ora 13.00, la Braşov, vor fi organizate testele care ar trebui să arate cât de bine ne-am însuşit bibliografia de concurs. Însă nici până acum nu ştim dacă testele scrise vor fi în formă de teste grilă sau în ce formă vor fi… Este absolut evident că totul a fost organizat într-un mod neprofesionist”, spune un alt funcţionar din Alba Iulia, care se va prezenta vineri la Braşov.

Cei care vor trece de testele scrise vor trebui să susţină proba orală luni, tot la Braşov. Însă, deja, funcţionarii din cadrul Ministerului Finanţelor Publice spun că vor cere liderilor sindicali să conteste în instanţă organizarea acestor teste, iar în caz contrar, ei sunt decişi să angajeze avocaţi şi să deschidă procese pe cont propriu. De asemenea, salariaţii din cadrul Ministerului Finanţelor Publice iau în calcul declanşarea unei serii de proteste de stradă. Până acum, reprezentanţii viitoarei structuri regionale care va coordona activitatea angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice din judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov nu au comentat în nici un fel nemulţumirile oamenilor.

Angajări pe pile?

Un alt motiv de nemulţumire este legat de modul în care au fost angajate recent o serie de persoane în cadrul Ministerului Finanţelor Publice. ”Sunt două doamne care au venit de două luni în cadrul Ministerului şi au şi primit deja funcţii de conducere. Ele nu sunt afectate de restructurare, aşa cum sunt afectaţi oameni care lucrează de 20 de ani în cadrul Finanţelor Publice. De aceea, noi credem că este vorba de doamne cu proptele politice”, a spus un al treilea angajat al Finanţelor din Alba Iulia.

Ministerul Finanţelor Publice este afectat de restructurarea pe regiunile de dezvoltare

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.