O parte a sindicaliştilor operatorului portuar Coremar a intrat în grevă de avertisment, săptămâna trecută. Oamenii au cerut o mărire a salariilor cu 15% şi spun că se încearcă modificarea contractului colectiv de muncă, ceea ce va duce la diminuarea zilelor de concediu şi la salarizare în funcţie de veniturile obţinute de societate.

”Nu am avut o mărire de salariu de patru ani”, spune Tiberiu Caramiciu, lider de sindicat. Dacă nu le sunt satisfăcute revendicările, ameninţă cu greva generală, chiar de mâine. Unul dintre angajaţi a intrat în greva foamei chiar de pe 15 august, de Ziua Marinei.

Conducerea Coremar a reacţionat ieri printr-un comunicat de presă, la acţiunea sindicaliştilor. Spune că a invitat sindicaliştii la negocieri pentru un nou contract colectiv de muncă, dar că aceştia nu au dorit să negocieze nimic, solicitând doar păstrarea vechiului contract.

”Chiar dacă economia românească traversează de 4 ani o perioadă grea, iar societatea Coremar, din păcate, a urmat acelaşi trend, salariaţii Coremar beneficiază de un venit mediu salarial mai mare cu peste 30% faţă de salariul mediu pe economie; 31 de zile lucrătoare de concediu de odihnă plătite pe an; alte beneficii, prime, adaosuri si ajutoare sociale”, spun administratorii firmei.

În plus, aceştia afirmă că la greva de avertisment au participat aproximativ 40 de persoane din numărul total de 230 de salariaţi ai societăţii, şi nu 300 de participanti, cum a comunicat conducerea sindicatului. Reprezentanţii societăţii mai spun că respectă dreptul salariaţilor la formele de manifestare sindicală legale şi că regretăm decizia angajatului care a decis să folosească greva foamei ca mijloc de protest.

”Societatea nu a îngrădit nimănui dreptul de a face grevă si solicită conducerii sindicatului renunţarea de îndată la presiunile de intimidare asupra majorităţii salariaţilor care doresc să îşi continue activitatea”, spun reprezentanţii societăţii, care îşi rezervă dreptul de a utiliza toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.