Olanda este presată de partenerii săi pentru a autoriza aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, într-un proiect de declaraţie prezentat, joi, liderilor UE reuniţi la Bruxelles, relatează AFP.

"Toate condiţiile au fost îndeplinite pentru a permite adoptarea unei decizii privind aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, iar Consiliul este invitat să o adopte cât mai rapid posibil", se precizează în proiect.

"Dacă va fi necesar, Consiliul European va reveni asupra subiectului la reuniunea sa din martie 2012", adaugă textul.

Olanda este este singurul stat care blochează această aderare, după decizia Finlandei din noiembrie de a renunţa la opoziţia sa.

Olanda îşi justifică opoziţia prin rezultatele insuficiente ale României şi Bulgariei în lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate.

Extinderea spaţiului Schengen necesită consimţământul în unanimitate al statelor membre.


Comentarii

J. Maz J. Maz Olanda este singura țară care se opunue de ani de zile intrării României și Bulgariei in spațiul Shengen fiindca nu doresc ca traficul maritim Asia/Orientul Mijlociu să folosească porturile Constanța și Varna. Aceste două porturi ar reduce substanțial veniturile porturilor olandeze, care astfel continuă să preia activitatea comercială aproape totală venind din această parte a lumii inspre UE. Este deci vorba de lăcomia olandezilor și nu de alte motive pe care aceștia le invocă!

3 iulie 2021 15:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.