Buchete de flori, o minge de baschet şi lumânări împrăştiate pe pămâtul reavăn mărturisesc crima despre care nimeni nu vrea să vorbească. Zac împrăştiate sub copertina sub care Hardy a stat inconştient în ploaie.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey, legitimat la echipa CSS Giurgiu, a murit duminică după-amiaza la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, după ce în noaptea de dinainte a fost bătut cu bestialitate în discoteca Emotione din oraş. Moartea americanului e încă acoperită de mister. După aproape o săptămână de la oribila crimă, vineri dimieaţă, oraşul era încă guvernat de un singur cuvânt de ordine: "tăcere”. Şefii instituţiilor implicate în rezolvarea cazului au interzis accesul presei, interlopii au plecat din oraş, martorii sunt de negăsit. Colegii sportivului de la CSS Giurgiu, cei care au fost cu el în noaptea crimei, nu vorbesc de teama mafioţilor, adolescenta despre care se spune că ar fi fost motivul disputei, n-a mai trecut de zile bune pe la liceu.

Pe la colţuri, oamenii şuşotesc despre cele întâmplate, însă puţini au curajul de a orbi cu voce tare. În ziua în care Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul lui Ionuţ Tănăsoaia - presupusul agresor al baschetbalistului american - la decizia de arestare preventivă, şi a decis ca acesta să rămână în arest, ancheta internă de la Spitalul Judeţean din Giurgiu a dezvăluit că este exclus ca traumatismele suferite de Hardy să provină de la o lovitură prin cădere. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, dr. Mihai Petre, susţine că după ce a văzut că a spus neurochirurgul de la Spitalul Bagdasar Arseni, părerea sa este că rezultatul ar fi fost acelaşi. ”L-au zdrobit pur şi simplu. A avut hemoragie frontală, şi cei de la Bucureşti au stat şapte ore până l-au operat. De ce credeţi? Pentru că îi tot apăreau hemoragii, nu avea nimeni ce să facă, el murea oricum şi dacă stătea mai puţin la Giurgiu şi dacă stătea mai mult”.

Ipoteza este susţinută şi de concluziile preliminare ale raportului de autopsie care arată că decesul sportivului a survenit în urma unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană. S-a stabilit că moartea sportivului a fost violentă, cauzele medicale ale decesului indică drept cauză imediată insuficienţa cardio-respiratorie acută, adiacent prezentând contuzii şi dilacerare cerebrală (ruptura substanţei cerebrale) şi traumatism cranio-cerebral. Toate anchetele medicale preliminare indică faptul că tânărul sportiv de 23 de ani nu a fost lovit de o singură persoană, ci a fost bătut cu bestialitate de mai mulţi agresori. Prin oraş se zvoneşte că Ionuţ Tănăsoaia, ce care a recunoscut fapta, ar fi primit de la clanul Butoane câteva sute de mii de euro.

Iresponsabilitatea medicilor....
Medicii de la Spitalul Judeţean care l-au preluat pe Hardy de la ambulanţă, au fost luaţi în colimator de comisiile de anchetă ale Ministerului Sănătăţii. Pentru început, s-a precizat că ”din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al unităţii de primiri urgenţe din cadrul unităţii sanitare şi al serviciului de ambulanţă”. Aceste aspecte i-au făcut pe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii să taie în carne vie. Astfel, Spitalul Judeţean a fost amendat cu 35.000 de lei,iar Serviciul de Ambulanţă Judeţean cu 15.000 de lei. Nici medicii Nectara Hovnanian şi Cristina Oprea nu fost iertaţi. Fiecare a primit o amendă de trei mii de lei. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, dr. Paul Marinescu, a declarat pentru Jurnalul Naţional că instituţia pe care o conduce a demarat imediat o investigaţie a cazului: ”Rezultatele nu pot fi comunicate decât parţial. Întrucât nu avem rezultatul analizelor de la Spitalul Baltazar şi IML cu care trebuie să le corelăm. Noi am verificat doctorii care au lucrat în tura de noapte şi de zi. Au fost doi doctori. Cu cel de la Ambulanţă, trei. Dacă făceau o radiografie se vedea clar în ce stadiu se afla pacientul.

Totodată, Marinescu a confirmat că mai precizat într-adevăr nu au fost respectate în totalitate procedeele şi protocoalele în astfel de cazuri la o Unitate de Primiri Urgenţe şi la Serviciul de Ambulanţă: ”Parţial poate fi mai mare sau mai mic în funcţie de rezultatul analizelor pe care le corelăm”. Pe scurt, cele două doctoriţe nu au solicitat efectuarea unei radiografii. ”Asistentul de radiologie poate face oricând o radiografie. Toată ziua face radiografii acolo. Şi nu i-a făcut. Eu ştiu motivul? Avem aparat, avem film, avem asistent. Ce aparatură nu aveau? De radiologie? Ce pleacă acasă cineva cu aparatul? Interpretatul poate să îl facă orice doctor. Nu îl face la fel de bine doctorul cardiolog ca doctorul radiolog. Dar, face.”, a explicat nervos Marinescu.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Zoloft Bine zis

15 octombrie 2011 21:16

..hmm ..se vede ca suntem o natie de tigani..la ce te astepti cand un senator platit de tigani ( tot tigan ) se saruta pe gura cu tiganu' ..sau criminalii din spitale,platiti de noi ( cei 22 de milioane de tigani fraieri) ne ucid pruncii si scapa nepedepsiti..

15 octombrie 2011 17:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.