Pretul energiei electrice se va majora cu aproximativ 4,5% - 6% incepand cu anul viitor, in special din cauza secetei care a afectat productia Hidroelectrica, a declarat presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, in cadrul conferintei Focus Energetic.

„Pentru anul viitor estimez o crestere a pretului energiei electrice cuprinsa intre 4,5% si 6%. Scaderea la jumatate a productiei Hidroelectrica a dus la cresterea importurilor de gaze naturale pentru termocentrale. De asemenea, s-a apelat si la importuri de carbune suplimentar peste productia interna. La Rovinari se lucreaza 7 zile din 7 pentru a acoperi necesarul de carbune”, a spus Iancu.

Hidroelectrica mai asigura 8% din totalul energiei electrice

Productia Hidroelectrica a ajuns sa reprezinte doar 8% din totalul. In mod normal, Romania primea din partea hidro aproximativ 33,1 %. Nivel actual al productiei se afla cu mult sub cel de la sfarsitul lunii septembrie, cand Hidroelectrica a anuntat clauza de forta majora pentru contractele de vanzare de energie electrica.

Astfel, carbunii si hidrocarburile au devenit principalele surse de energie ale Romaniei. Potrivit datelor Transelectrica, miercuri, 40% din energia intrata in sistem era produsa in termocentralele pe baza de carbuni, iar aproape 27% in cele pe baza de hidrocarburi.Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.