În dosarul anchetei IPJ Galaţi şi DIICOT au fost audiate 36 de persoane.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Galaţi au efectuat un flagrant şi 23 de percheziţii la mai multe persoane suspectate de contrabandă cu produse din tutun. Potrivit unui comunicat al IPJ Galaţi, au fost ridicate aproape 110.000 de ţigarete fabricate în Republica Moldova, iar 36 de persoane au fost conduse la audieri. „Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, Serviciul Teritorial Galaţi, au destructurat o grupare infracţională specializată în contrabandă cu produse din tutun. Astfel, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Galaţi şi al jandarmilor din cadrul IJJ Galaţi au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Galaţi, în urma cărora au fost conduse, pentru audieri, 36 de persoane. Totodată, pentru probarea activităţii infracţionale, a fost organizat un flagrant, trei dintre suspecţi fiind surprinşi, într-o zonă limitrofă a municipiului Galaţi, în timp ce îşi împărţeau o parte din ţigaretele susceptibile a proveni din contrabandă. În fapt, din cercetările efectuate a reieşit că suspecţii, în cursul anului 2012, s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii de foloase materiale din contrabanda cu ţigări. Astfel, din luna decembrie 2012 şi până în prezent, membrii grupării au introdus în România (prin frontiera verde) peste 73.000 de pachete de ţigări, fabricate în Republica Moldova. În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate aproape 110.000 de ţigarete, prejudiciul cauzat bugetului de stat urmând a fi calculat la finalizarea cercetării” se spune în comunicatul IPJ Galaţi. Au fost indisponibilizate patru autovehicule. Potrivit DIICOT, printre persoanele cercetate de a fi constituit grupul organizat de contrabandă cu ţigări se află şi doi poliţişti de frontieră. „Doi dintre inculpaţii acuzaţi în cauză provin din structurile Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, existând suspiciunea ca aceştia asigurau şi coordonau operaţiunile de trecere ilegală peste frontiera de stat a ţigărilor de contrabandă”.

Procurorii DIICOT au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de şapte cetăţeni români şi străini, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări, în

Integral pe România LiberăComentarii

Uta Numai oameni de calitate in politie ,selectie mare .accidente rutiere ,betii ,contrabanda etc.Pacat de oamenii cinstiti care chiar cred si muncesc in aceasta ionstitutie,dar cand printre ei sunt asemenea indivizi ,cred ca le este tare greu.

1 august 2013 7:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.