Ieri, încă de dimineaţă, pe unul din trotuarele bulevardului Magheru, în apropiere de Piaţa Universităţii, s-a iscat un protest absolut spontan şi nepregătit, la care au participat, pe lângă câţiva bucureşteni care fac parte din asociaţia revoluţionarilor patronată de Ion Iliescu, mai mulţi oameni teleportaţi din Braşov şi oraşe din Moldova. Nu prea știau ei motivele, însă protestatarii fără cauză le-au găsit pe loc: libertate, dreptul la viață și alegeri libere. Guvernanții pot să stea liniștiți. De dragul economiei, revoluționarii nu s-au plâns de tăierea indemnizațiilor.

S-a strigat: "România, trezeşte-te!". S-a cerut: demisia Guvernului şi "organizarea de alegeri libere". S-a întrebat, fără să se primească răspunsuri: "Unde sunteţi bucureşteni?" şi "Unde sunt studenţii?". Motivele oficiale ale protestului: "Dreptul la viaţă, libertate şi exprimare". Rezultat: au fost identificaţi şi anihilaţi doi duşmani ai poporului extrem de periculoşi - un bărbat înarmat cu o cameră de luat vederi şi o tânără mărunţică cu un microfon, amândoi cu carnete de jurnalişti, ştampilate la zi.

Protest de infarct. Resuscitat cu apă minerală

În jurul orei 11.00, liderii au vrut să ocupe bulevardul Magheru. "Băieţi, veniţi!", cerea o voce gâjâită dintr-o portavoce, chemându-i pe cei care au abandonat protestul şi stăteau la ţigări şi la taclale pe margine. Pe flancul drept, tot la operaţiunea "Occupy Magheru!", lucra un alt lider, în scurtă de piele şi bască de stofă cu urechi: "Hai, după mine!". N-a mai avut timp, jandarmii l-au calmat imediat şi l-au trimis în altă operaţiune, "occupy un loc pe trotuar".
Un trecător, cu o sacoşă de rafie în mână, rătăcit de la cumpărături, încearca să intre în vorbă cu jandarmii. Primeşte şi un sfat prietenesc: "Mergeţi unde aveţi treabă, e mai sănătos".

Pe luneta unei maşini, în bătaia camerelor şi a bliţurilor, se prelinge un protestar. "Vai de mine, a leşinat omu`. Infarct!", dă verdictul şi strigă ca din gură de şarpe o femeie în palton. I se face repede o resuscitare cu apă minerală şi prinde roşu în obraz.

Blestemul tigăilor

Uşor, spiritele se încing. Revoluţionarii şi jandarmii au făcut o grămadă ca la rugby. E o atmosferă ca la "bătălia" pentru tigăi şi oale din faţa hypermarketului. În înghesuială, protestarii zâmbesc ca la oferte şi se bucură ca la dansul pinguinului. În câteva secunde, echipa de pe trotuar se pleoşteşte şi se recunoşte învinsă: "Jandarmii sunt cu noi! Jandarmii sunt cu noi!".

Când se mai calmează lucrurile, unul dintre lideri vine să dea explicaţii: "Adevărul e că nu s-a dat aprobare. Avem, dar în Piaţa Constituţiei. Acolo e mare spaţiul şi e curent". Un bărbat cu accent moldovenesc intervine nervos şi se întreabă retoric: "Da` și, în `89 am cerut aprobari?". Apoi, din geacă lasă să-i răsară o burtă ca de gravidă, strunită de un tricou alb, pe care scrie mare: "GREVA FOAMEI!".Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

laurentiu Am iesit pe strada la revolutie,am vazut masini oprite si controloate inclusiv focuri in direct in masini cu teroristi(?????) ,nu am cerut carnet si mi sa parut firesc sa ies in strada .Rusine pt. nesimtitii care umbresc parintii fara copii ai revolutiei.Cei care au facut miting ar trebui verificati daca au carnet( unii) de revolutionar.Sunt doar afaceristi si spagari cu spatii comerciale care nu vor sa renunte la privilegii.MIZERABILII DE HUGO erau mai curati sufletesti...decat acesti PARAZITI SI INFECTI

8 decembrie 2011 12:37

piratul daca ar fi romani adevarati ar fi multumiti cu o pensie simbolica si o medalie, dar lacomia este mare iar interesul bate lacomia, asta este romania. dar per total, ei au inventat apa calda ?

8 decembrie 2011 12:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.