Aseară, odată cu meciul Oţelului de la Lisabona, România a pierdut statutul de abonat al grupelor Ligii Campionilor. Au fost opt ediţii în care ne-am bucurat că am fost acolo şi a fost uneori abrupt de dureros să realizăm că nu putem mai mult şi mai sus de atât.

Totul a început cu Steaua, participantă la trei ediţii ale Ligii în perioada "clasică", dinainte de 2000. Prima dată, în sezonul 1995-1996, steliştii au terminat grupa peste Anderlecht, golul lui Prodan (voleu la o minge venită direct din corner), din victoria reuşită în Ghencea în faţa belgienilor, fiind unul dintre cele mai frumoase ale Ligii.

Steaua, zece ani de pauză şi iar Steaua

A urmat marea secetă, respectiv zece ani de absenţă din grupele Ligii Campionilor şi o revenire acolo tot prin Steaua, în urma unei calificări cu suspans în faţa lui Standard Liege. Apoi, grupa a debutat cu marea lovitură de la Kiev. 4-1, cu Dică şi Steaua strălucind şi lăsându-ne senzaţia că avem din nou o mare forţă continentală la Bucureşti. Grupa aceea s-a încheiat însă cu steliştii doar pe locul 3, pentru că deasupra erau Real şi Lyon. Rămâne însă de reţinut descinderea "galacticilor" la Bucureşti.
Integral pe ProSportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.