"Sfeştania pentru binecuvântarea unui vehicul", se numeşte noua slujbă introdusă, oficial, marţi, de Patriaria Română într-o carte bisericească, potrivit site-ului Basilica.

„Cartea numită Molitfelnic cuprinde în principal rânduiala săvârşirii Sfintelor Taine, a ierurgiilor, a altor slujbe şi rugăciuni de sfinţire a vieţii omului credincios şi a lucrărilor sale, de binecuvântare şi sfinţire a firii înconjurătoare, a lăcaşurilor şi obiectelor de cult, a unor momente deosebite din viaţa comunităţilor creştine, de izbăvire a omului şi a naturii de puterea şi lucrarea duhurilor rele”, se arată în prefaţa lucrării.

Ce mai cuprinde cartea care dă dezlegare la sfinţirea maşinilor

Înafară de noua Sfeştanie pentru binecuvântarea unui vehicul, Moliftelnicul mai cuprinde ”Sfeştania la începerea unei lucrări de folos obştesc”, ”Sfeştania la începerea unei lucrări particulare”, ”Rânduiala binecuvântării stupilor”, ”Rânduiala sfinţirii uneia sau mai multor icoane cu felurite chipuri”, ”Rânduiala sfinţirii icoanei Preasfintei Treimi”, ”Rânduiala sfinţirii raclei pentru sfinte moaşte”, ”Rugăciune la binecuvântarea unui monument”, ”Rugăciune la încheierea anului şcolar”.

Deşi slujba este oficială abia din acest an, fenomenul există de foarte mult timp. Un astfel de caz este cel al Mănăstirii Neamţ, unde preoţii sfinţesc vehiculele unităţilor militare din zonă de mai mulţi ani, potrivit b1tv.ro.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.