România va putea exporta carne de porc în ţările Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2012, decizia fiind aprobată marţi în unanimitate de statele membre, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş.
În urma raportului prezentat de Autoritatea Veterinară am obţinut acordul statelor membre în Comitetul Veterinar Permanent de a relua exporturile de carne de porc în ţările comunitare, începând cu 1 ianuarie 2012. Sperăm ca până la sfârşitul anului decizia să fie publicată în Jurnalul oficial al Comisiei Europene", a precizat Radu Roatiş.

Acesta a subliniat că reluarea exporturilor de carne de porc pe piaţa comunitară va aduce un beneficiu nu numai fermelor comerciale ci şi crescătorilor de porci din România, scrie Agerpres.

"Ridicarea acestei bariere comerciale impuse României din cauza pestei porcine ar putea aduce, în primul an de export, între 600 de milioane şi un miliard de euro, potrivit aprecierilor făcute de reprezentanţii industriei autohtone a cărnii", a subliniat şeful ANSVSA.

Pentru obţinerea acestui acord din partea Comisiei Europene (CE), Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a prezentat un raport complet privind stadiul supravegherii animalelor în ceea ce priveşte pesta porcină clasică, inclusiv toate analizele făcute de medicii veterinari de la animalele din fermele care au solicitat exportul pe piaţa comunitară, din zonele apropiate acestora, dar şi din gospodăriile populaţiei.
Integral pe Money.roComentarii

Farmer E frumos ilustrat articolul cu carcase de vaci!

6 decembrie 2011 20:27

Farmer E frumos ilustrat articolul cu carcase de vaci!

6 decembrie 2011 20:26

Urzica Dupa ce au falimentat Contim care era cel mai mare producator de carne din sud estul Europei... acum exportam canci.

6 decembrie 2011 18:23

ghiţă Are şanse sau are voie? Mor cu prostia ziariştilor.

6 decembrie 2011 16:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.