Pentru ca nu cumva să rişte o nouă aruncare în opoziţie, PSD purcede de pe acum la seducerea electoratului de toate felurile şi vârstele. Concret, liderii PSD au adoptat o strategie care nu iartă nicio categorie de electorat, de la elevi care nici nu au atins încă majoratul şi până la pensionari. Denumit „De la om la om“, noul program politic vizează formarea activiştilor de partid în grija cărora va cădea „sondarea, identificarea şi analizarea problemelor cetăţeanului simplu”.

Altfel spus, afirmă NAŢIONAL, activiştii PSD vor contribui la lustruirea imaginii partidului până la viitoarele alegeri. Munca activiştilor va fi uşurată de apariţia Cluburilor Social-Democrate, gândite să funcţioneze ca „o platformă de comunicare PSD – autorităţi locale – categorii socio-profesionale“. Considerate ţinte principale în planul de acţiune întocmit de pesedişti, Biserica, Armata, Jandarmeria şi şcoala vor şi ele asaltate de social-democraţii lansaţi într-o adevarată cruciadă de cucerire a românilor.

Şi CURENTUL afirmă că „Armata activiştilor PSD îi atacă pe români de la om la om”. În calitatea sa de „goarnă” a PSD, Codrin Ştefănescu, anuţă că „De la om la om” este conceput „ca un promotor al activismului de partid. În acest fel, vor fi dinamizaţi toţi activiştii PSD pentru a lua pulsul real al societăţii, al dificultăţilor de zi cu zi ale oamenilor, urmând ca împreună cu factorii de decizie să încerce soluţionarea problemelor”.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta, citat de EVENIMENTUL ZILEI, a declarat că este posibil să efectueze o remaniere guvernamentală după analiza activităţii miniştrilor PSD, programată pentru sfârşitul lunii august. Ponta a adăugat că în acest moment nu are în vedere un anumit ministru care să fie înlocuit. El a mai spus că eventuale nemulţumiri legate de activitatea miniştrilor PNL i le va trimite preşedintelui Crin Antonescu, înainte de a decide schimbarea.

Cât despre nemulţumirile pe care le are faţă de membrii cabinetului, Ponta spune că acestea sunt la ordinea zilei. Ultimul muştruluit, „pentru comunicare“, remarcă GÂNDUL, a fost ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, pentru că a acceptat să dea un interviu televizat răspunzând simultan întrebărilor a cinci jurnalişti. „Pe Remus Pricopie, pe care l-am felicitat pentru cum a organizat bacalaureatul, l-am certat pentru că n-am înţeles cum s-a dus să-l ia la bătaie cinci jurnalişti. Remus, eşti ministru te duci să explici, nu să fii sac de box“, i-a reproşat Ponta.

În altă ordine de idei, partidele politice sunt cele mai atinse de flagelul corupţiei şi în 2013, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. Permeabile la corupţie, partidele politice sunt considerate în lumea întreagă, inclusiv în România, drept instituţiile cele mai afectate de acest flagel, arată un raport al organizaţiei Transparency International. Opinia publică este îngrijorată de opacitatea finanţării politicului. Partidele sunt urmate de poliţie şi aparatul judiciar.

Acelaşi raport, citat şi de COTIDIANUL, arată că  într-un procent de peste 50% oamenii consideră că, în doi ani, corupţia s-a agravat. Realizat pe un eşantion format din 114.000 de persoane din 107 ţări, sondajul scoate la lumină o adevărată criză în ceea ce priveşte încrederea în clasa politică. Pentru acces la unele servicii sau instituţii publice, de exemplu, au fost puşi în situaţia de a plăti mită în ultimul an 27% dintre cei intervievaţi.

În topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de dare de mită, România, arată MEDIAFAX, are rata de acordare a mitei de 17%, pe a opta poziţie dintre ţările europene participante. La nivel mondial, ţara noastră este situată la acelaşi nivel cu Macedonia şi Sudan.

În România, în prima sesiune parlamentară, nu mai puţin de 28 de senatori şi deputaţi au părăsit partidul sub sigla căruia au ajuns în Legislativ, afirmă ADEVĂRUL. Fenomenul traseismului în politica românească s-a accentuat în această legislatură. În prima sesiune parlamentară, 24 de deputaţi şi patru senatori au ales să întoarcă spatele partidelor care i-au propulsat pe băncile Parlamentului. Dintre aceştia, 14 au rămas independenţi.

Partidul cel mai afectat de traseism este PPDD, care mai are în prezent doar 50 de senatori şi deputaţi din cei 68 pe care i-a obţinut la alegerile parlamentare din decembrie 2012.Comentarii

boc Băi cretinilor ofticați-vă până vă topiți să nu mai rămână nimic din voi. Și așa sunteți terminați! Slugile pedeliștilor și a lui băselu. Spurcați!

10 iulie 2013 16:32

v E greu sa-ti refaci credibilitatea dupa ce ai "realizat" coabitarea. Cine credeti ca va uita faptul ca lumea a votat impotriva marinarului iar peseseul vine apoi si da mana cu acesta pentru ca Ponta are bube si e santajabil? Intrati pe "Gimpele" din 03.07.1013 si o sa intelegeti mai multe.

10 iulie 2013 10:26

Cornel Ternea Pai nu arstrica sa se vada putin si cam ce face BOR!

10 iulie 2013 10:26

Baraolt S. Nu mai are PSD-ul ce sa atace. Au fost deja distruse, discreditate de ura bolnava a lui basescu! Asa ca nu mai mancati ciuperci!

10 iulie 2013 10:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.