Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Temperatura aerului va avea valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a țării, în iulie și august, în timp ce în septembrie se va apropia de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, potrivit estimării meteorologice pentru intervalul iulie - septembrie, realizată de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, publicată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
În luna iulie, temperatura aerului va avea valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile centrale și nordice, unde se va apropia de normalul perioadei, iar cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub normele climatologice pe aproape întreg teritoriul țării. Media multianuală lunară pentru precipitații aferentă perioadei 1961 - 1990 este de 78,2 litri/metrul pătrat.
În august, temperaturile medii lunare ale aerului vor rămâne peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local, în centrul și nordul țării, vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale. Media multianuală lunară în perioada 1961 - 1990 a fost de 18,7 grade Celsius.
Cantitățile lunare de precipitații se vor apropia de mediile multianuale în regiunile nordice, însă sub normal în restul teritoriului.
În prima lună de toamnă, temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul țării, unde va putea avea valori ce vor depăși mediile climatologice.
Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de ușor deficit în majoritatea regiunilor.

Integral pe CurentulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.