Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Ritli Ladislau a declarat luni că bugetul Ministerului Sănătăţii în 2012 va fi mai mare cu 4,8%, dar speră că vor fi încasate unele sume restante foarte mari din taxa clawback şi aşteaptă rectificarea bugetară de anul viitor, precizând însă să funcţionarea sistemului este asigurată.

"Bugetul Sănătăţii este uşor mai mare decât în 2011, cu toate acestea sperăm în încasarea unor sume foarte mari din taxa clawback ce nu a fost încasată din 2009, dar şi pe o rectificare bugetară. Putem asigura funcţionarea sistemului în 2012", a declarat ministrul Sănătăţii în discuţiile din comisiile de sănătate pe tema bugetulului Ministerului Sănătăţii pe 2012.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a spus că pentru 2012 este o creştere bugetară de 7,7% a bugetului CNAS faţă de 2011 şi a vorbit despre 17,7 miliarde de lei, faţă de 16,4 în 2011.

De asemenea, Lucian Duţă a spus că pentru prima dată în 2012 vor fi alocate 920 de milioane de lei de la buget pentru plata contribuţiei pensionarilor la asigurările de sănătate, ceea ce până în ultimii ani nu s-a întâmplat.
Integral pe Money.roComentarii

anne1970_ar Sa nu uite ministrul ca e absolvent de Timisoara, a fost un student f bun.. sa nu-si uite colegii si sa nu uite ca e medic. Acum e ministru, sa ramana un medic-ministru: ultima sansa a bolnavilor tarii..Il stiu un om prea serios ca sa accepte compromisuri politice. E MEDIC!

5 decembrie 2011 23:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.