Vladimir Putin a reuşit să obţină o majoritate absolută extrem de fragilă în Camera inferioară a Parlamentului (Duma), dar care îi va permite să guverneze fără probleme Rusia. Partidul Rusia Unită a obţinut 238 de deputaţi din totalul de 450. Procentul de 53% din voturi, ar fi considerat zdrobitor în orice parte a lumii. Nu şi în Rusia, unde reprezintă un cvasieşec al lui Putin.

Fraudele electorale masive, blocarea accesului la unele siteuri independente şi intimidarea observatorilor şi jurnaliştilor i-au făcut pe opozanţii regimului Putin să concluzioneze că legislativele de ieri indică un recul net al democraţiei în Rusia, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. Potrivit MEDIAFAX, Partidul Comunist, clasat al doilea în alegerile legislative va avea 92 de deputaţi, Rusia Dreaptă (centru-stânga) va avea 64 de locuri, iar Partidul Liberal-Democrat (naţionalist) 56. În anul 2007, aminteşte ANTENA3, partidul condus de Vladimir Putin câştiga 64% din voturi. Sondajele arată o scădere a popularităţii partidului dar şi a premierului Vladimir Putin.

Graţie victoriei categorice obţinute la scrutinul din 2007, Rusia Unită, formaţiunea condusă de premierul Vladimir Putin, controla Duma de Stat înaintea alegerilor de ieri, deţinând, după cum afirmă EVENIMENTUL ZILEI, 315 dintre cele 450 de mandate în Camera inferiorară a Parlamentului de la Moscova. Însă Vladimir Putin susţine că rezultatul în scădere obţinut de formaţiunea sa este o consecinţă a guvernării în perioada crizei economice mondiale. Cu numai o lună în urmă, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ, Rusia Unită gravita tot în jurul a 65% din opţiuni, procent care îi asigura lui Putin o preşedinţie liniştită după alegerile din luna martie a anului viitor.


Comentarii

Radu T. Putin este un politician ...putred de bogat,corupt si dictator. Ma tem ca nu mai reprezinta interesele Rusiei.El face parte..probabil din gasca .smecherilor mondiali. Putin e un om slab dar oculta lucreaza( ca si la noi) spre a-i construi o imagine de om puternic! Toata regia de la aceste alegeri confirma acest lucru.Se vad metodele rozaliilor..! Mult zgomot ,lumini..steaguri....majorete si multi ciumpalaci platiti. Sforarii din spate il prezinta asa cum nu e.

5 martie 2012 18:16

anne1970_ar Putin renaste mama Rusia, adio democratie!, Atwntie, feriti linia! Urmeaza Romania, chiorul zice sa traiti!,,,

5 decembrie 2011 23:34

sebi O constatare: in Rusia sunt 616 parlamentari la o populatie de aproape 143 de milioane iar in amarata noastra de Romanie avem 469 de trantori si sugative pentru vreo 20 de milioane de locuitori!!! Pe cand si la noi o imparteala de asta si cu parlamentari dedicati tarii lor???

5 decembrie 2011 20:18

Lui ALIOSHA Să-l pupi puțin pe Putin unde nu-l arde soarele! Dar numai puțin. Puțin mai mult!

5 decembrie 2011 20:00

ALIOSHA Cine-l contestă pe Putin, să-l pupe-n PĂLĂRIE!!!!!

5 decembrie 2011 16:46

Iosif Visarionovici Nu conteazacine voteaza ci doar cine numara voturile.Putinica a numarat are majoritate il dore-n basca de democratie si impresia altora.

5 decembrie 2011 13:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.