Braşovenii încep să-şi schimbe mentalitatea faţă de protecţia animalelor. În loc să aştepte tot timpul ca primăria să sterilizeze câinii vagabonzi, o mână de localnici din cartierul săcelean Ştefan cel Mare au pus mână de la mână şi au castrat şi crotaliat câinii care s-au aciuat în jurul blocurilor. Mare le-a fost supărarea când au văzut că patrupezii cu cercei în ureche au fost săltaţi de hingheri, care i-au confundat cu dulăii agresivi


Cartierul Ştefan cel Mare din Săcele reprezintă un exemplu de bună practică în materie de protecţie a animalelor. La fel ca în oricare alt oraş, şi aici există câini comunitari, dar o mână de oameni miloşi au făcut mai mult decât să-i hrănească. Conştienţi că aceştia s-ar putea înmulţi în neştire, ei au pus mână de la mână şi au dus animalele la sterilizare. „Am adunat bani fiecare cât a putut şi am plătit la Asociaţia «Milioane de prieteni» pentru 8 căţei, din care au fost ridicaţi şase. Cei care iubiţi animalele, haideţi să facem ceva pentru ele. Cei care nu iubiţi animalele, înţelegeţi că problema se va rezolva prin sterilizare, ca să nu se mai înmulţească”, a declarat Mihaela Mureşan.

„Mi-a spus să mi-i iau să mi-i duc acasă ”
Toate bune şi frumoase, numai că în cartier au venit şi dulăi agresivi, care fac gălăgie şi deranjează riveranii. În urma unei sesizări, Primăria Codlea a trimis zilele trecute o echipă a Serviciului Public de Gestionare a Animalelor Braşov. Aceştia, în loc să prindă dulăii agresivi, au capturat câinii deja castraţi şi crotaliaţi, fiind mai uşor de „confiscat”. „O maşină cu două persoane în uniformă, a treia fără uniformă au ieşit şi au împuşcat câinii care avea deja în ureche semnul de sterilizat. Câinele respectiv a fost sterilizat din banii noştri. Din zona noastră au fost fost oameni care au dat bani şi au sterilizat cam şase câini. Eu m-am revoltat dar era domnul fără uniformă care mi-a spus să mi-i iau să mi-i duc acasă şi să mi-i ţin în lesă”, a declarat Mihaela Târnăvoiu. Mihaela Mureşan a precizat că „i-au luat chiar pe aceeia doi pentru care sterilizarea era plătită. Erau câini blânzi, căci de aia i-au şi luat, că au putut”.

Inspectorul vinovat e pornit pe răzbunare
Animalele protejate de localnici aveau cercei în ureche, aşa că puteau fi uşor recunoscuţi. Directorul SGA explică cum s-a produs această eroare de care este răspunzător un angajat al Primăriei Săcele. „Acţiunea a avut loc la solicitarea Primăriei Săcele, punctual, pe câteva sesizări. Echipajul s-a deplasat însoţit de inspectori din cadrul Primăriei Săcele. Câinii ridicaţi au fost selectaţi de către personalul Primăriei Săcele”, a declarat Flavius Bărbulescu, director SGA Braşov. Primarul din Săcele nu a putut fi contactat, însă unul din inspectorii din primărie, în loc să recunoască eroarea, a ameninţat că le va sancţiona cu amendă maximă pe localnicele care au avut tupeul să stea de vorbă cu presa. Ulterior Primăria Săcele a eliberat unul din câinii deja castraţi, iar un altul urmează să fie ridicat de cetăţeni direct de la adăpostul de câini din localitate.

Integral pe Bună ziua BrașovComentarii

"inspectorul" vs. cetatenii Pulile ale si-au luat-o in cap pe banii nostri ? Mars afara !

1 noiembrie 2011 21:29

ionica sa fie dat afara acel idiot de inspector care este platit din bani oamenilor pe care ii ameninta

1 noiembrie 2011 16:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.