Mii de persoane s-au adunat în Piaţa Arcul de Triumf, unde are loc parada militară de Ziua Naţională. Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază participă la parada militară din Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

UPDATE 11:24 - Parada militară de 1 Decembrie a început

UPDATE: 11:08 - Traian Băsescu, Vasile Blaga, Emil Constantinescu, miniştri şi alţi oficiali sunt prezenţi la parada militară din Capitală. La sosirea la Arcul de Triumf, şeful statului a fost întâmpinat de garda de onoare, care i-a prezentat onorul şi a intonat imnul de stat. Potrivit autorităţilor, la paradă asistă aproximativ 7.000 de persoane.

Zeci de tancuri, taburi şi alte maşini s-au instalat pe poziţii, pentru defilarea care va începe peste puţin timp. Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază vor participa la parada militară din Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. Numeroşi oficiali sunt aşteptaţi la eveniment, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, potrivit programului anunţat de Preşedinţie.UPDATE 9:35 - Preşedintele Senatului Vasile Blaga a participat la depunerile de coroane din Parcul Carol din Bucureşti. Evenimentul a început puţin după ora 8:00 cu o slujbă religioasă şi a continuat în depuneri de coroane la Mormântul Ostaşului Necunoscut din parcul bucureştean. În jurul orei 9:00, Vasile Blaga a primit onorul militar, după care trupele militare s-au retras.

De la ora 10:00 va avea loc ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul "Ostaşului Necunoscut" din Parcul Carol I .

Începand cu ora 11:00 va avea loc o paradă militară în zona Arcului de Triumf. Aproximativ 400 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi piloţi ai MAI, cu tehnica din dotare, vor defila pe sub Arc.

De la ora 17:40, în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar National, va avea loc un ceremonial militar, urmat de retragerea cu torţe a ofiţerilor din Regimentul 30 Garda 'Mihai Viteazul' pe itinerariul Palatul Cercului Militar Naţional, bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Operei, Piaţa Leu, bulevardul General Vasile Milea.


Urmăreşte LIVE pe webcam jurnalul.ro
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

nicu ....demonstratie de forta pusa in slujba puterii obediente capitalului strain si care este pregatita sa riposteze daca poporul impilat va incerca sa protesteze....ne-au furat viitorul !!!!

1 decembrie 2011 19:18

qimo. Doar 7000 de persoane la parada de ziua nationala si la un meci de fotbal se aduna peste 40 de mii de persoane??? ceva suna tare ciudat.

1 decembrie 2011 15:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.