De 1 Decembrie, la cimitirul Eroilor va avea loc un ceremonial de comemorare a ostașilor români căzuți pe fronturile de luptă. Pietrenii vor avea parte, tot de Ziua Națională, de un concert susținut de profesorii şi studenţii Academiei de Muzică „Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, filiala Neamţ.

Tradiția depunerii de coroane la mormântul ostașului necunoscut și parada militară va fi respectată și anul acesta de 1 Decembrie. Evenimentul la care participă, pe lângă oficialitățile locale, și pietrenii de rând, este programat să înceapă la ora 10.00.

O oră mai târziu, la primărie vor fi primite delegațiile localităților Orhei (Republica Moldova), Hliboca (Ucraina) și Bergama (Turcia), orașe înfrățite cu municipiul Piatra Neamț.

De la ora 17.00, pietrenii sunt invitați la un concert extraordinar de Ziua Românilor care va avea loc în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean. Solişti vor fi profesori şi studenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima" Cluj-Napoca - Filiala Neamţ. Intrarea spectatorilor este liberă.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.