Neagu Djuvara, Lucian Boia şi Radu Beligan se numără printre invitaţii de anul acesta ai Salonului Bookfest, care se va desfăşura între 29 mai şi 2 iunie, la complexul Romexpo din Bucureşti, şi are ca temă literatura de limbă germană, informează un comunicat al organizatorilor, citat de Mediafax.

Cei peste 200 de expozanţi - cele mai importante edituri şi distribuitori de carte din România - se vor desfăşura pe 10.000 de metri pătraţi, în pavilioanele C1-C5 din complexul Romexpo.

Neagu Djuvara, Lucian Boia, Radu Beligan, Emil Hurezeanu, Lucian Croitoru sunt doar câteva dintre personalităţile care şi-au anunţat prezenţa la Bookfest 2013, alături de 24 de autori şi profesionişti ai cărţii prezentaţi de Invitatul de onoare al ediţiei, trioul Germania, Austria şi Elveţia.

Au mai rămas doar 20 de zile până la cea de-a VIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2013, cel mai aşteptat eveniment de profil din România. Cele aproape 200 de edituri participante vor aduce pentru publicul vizitator aproape 1.000.000 de volume, dintre care câteva mii de titluri noi, dar şi 300 de evenimente interactive, care vor reuni cititori, scriitori, artişti şi personalităţi culturale.Vizitatorii se vor putea bucura de reduceri de până la 50% la standurile editurilor şi vor putea câştiga în premieră premii consistente la tombolele Bookfest.

La Bookfest 2013, publicul se va bucura de spiritul tânăr al istoricului Neagu Djuvara, cu ocazia lansării volumului "O scurtă istorie ilustrată a românilor" şi a sesiunii de autografe pe care o va susţine. Profesorul Lucian Boia va lansa o ediţie adăugită a volumului său de succes în 2012 "De ce este România altfel?" şi va participa la sesiunile de autografe cu ocazia lansării noii sale cărţi, "Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine".

Bogdan Ghiu, Ioan Es. Pop, Nicolae Tzone, Lucian Vasilescu, Radu Voinescu şi Varujan Vosganian vor participa la evenimentul de lansare a antologiei de poezie "Născuţi în '58", coordonată de Adrian Alui Gheorghe. Binecunoscutul ziarist Mircea Carp, voce inconfundabilă a postului de radio Europa Liberă, îşi va lansa volumul de amintiri "Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!". Psihologul Aurora Liiceanu îşi provoacă cititorii cu volumul "Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii" şi va participa la o dezbatere pornind de la volumul "Revolta Orientului", alături de autoarea acestuia, Carmen Gavrilă, şi Elisabeta Lăsconi, Daniela Zeca-Buzura, Selma Iusuf. Analistul Emil Hurezeanu va fi prezent alături de poetul Radu Vancu la lansarea romanului "Un singur cer deasupra lor", de Ruxandra Cesereanu.

Tot la această ediţie a Bookfest vor avea loc lansarea colecţiei "Cărţile copilăriei" şi prezentarea colecţiei "Casa Regală", în prezenţa principelui Radu al României. Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, îşi va prezenta volumul "Sfârşitul reglementării si ultimul reglementator", iar fostul ministru Theodor Baconschi va intra în dialog cu ziaristul Armand Goşu pe marginea volumului "Legătura de chei. O mărturie diplomatică".

Radu Beligan îşi va prezenta "Note de insomniac", iar autorul va oferi autografe şi va discuta cu publicul. Seria "Maeştrii SF-ului românesc", cuprinzând volumele "Iarba cerului", de Constantin Cubleşan, "Nopţile memoriei", de Mircea Opriţă, şi "Cuadratura cercului", de Gheorghe Săsărman, va fi prezentată în premieră la Bookfest.

Respectând tradiţia creată prin invitarea unui oaspete de onoare (Spania în 2010, Ungaria în 2011, Franţa în 2012), Bookfest se bucură anul acesta de participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei, prin proiectul internaţional "Trei ţări, aceeaşi limbă", dezvoltat de Târgul de Carte de la Frankfurt. Din partea invitatului de onoare vor veni în România 24 de personalităţi, astfel că iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întâlnească pe laureaţii Premiului Naţional al Cărţii din Germania - Uwe Tellkamp si Katharina Hacker, pe laureatul Cărţii anului 2011 din Elveţia - Cătălin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanţi prozatori austrieci ai momentului - Michael Stavarič şi Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) şi Christian Haller (Elveţia), precum şi trei dintre reprezentanţii generaţiei tinere de prozatori de limba germană - Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) si Jolanda Pinel (Elveţia).

Programul de vizitare la Bookfest este următorul: miercuri, 29 mai, şi joi, 30 mai, între orele 10.00 şi 20.00, vineri şi sâmbătă, între 10.00 şi 22.00, iar duminică, de la 10.00 la 20.00. Intrarea publicului este liberă.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiţie organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus încă de la prima ediţie, în 2006, în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.