Jandarmii de la Gruparea Mobilă, coordonaţi de procurorii DNA Timişoara au descins în această-dimineaţa, la mai multe palate ţigăneşti din zona Parcului Rozelor din Timişoara. Forţele speciale au fost nevoite să foloseasca forţa pentru a intra în unele locuinţe. Palatele, toate evaluate la minimum un milion de euro, sunt situate în zona utracentrală, care a fost acaparată în ultimii zece ani de aşa-numiţii "romi de catifea".

Aceştia conduc reţele de cerşetori, dar se ocupă şi cu comerţul de maşini de lux şi alte bunuri din această categorie. Percheziţiile s-au făcut după ce autorităţile din Germania dar şi din alte ţări vest-europene s-au sesizat vizvai de faptul că majoritatea acestor romi au dublă cetăţenie, cu nume diferite în actele străine faţă de cele româneşti.

Principalele suspiciuni sunt de trafic de persoane, spălare de bani şi alte infracţiuni din sfera financiară. Cei mai mulţi dintre romii vizaţi trăiesc, de exemplu în Germania şi Italia din ajutorul social de stat, însă conduc bolizi de sute de mii sau chiar un milion de euro, ale unor mărci de lux precum Ferrari, Lamborghini, Porsche sau Bentley, înmatriculate în general în Germania.

În România, aceştia au vile ultracentrale în care, pe lângă valoarea imobilului, au investit sute de mii de euro în uşi şi mobilier sculptat din lemn de valoare, feronerie fină, precum şi aparate electronice şi electrocasnice din gama de lux. Procurorii DNA Timişoara însoţiţi de trupele speciale de intervenţie ale Jandarmeriei şi de poliţişti au făcut aceaste descinderi ca parte dintr-o acţiune internaţională de amploare care vizează mai multe reţele infracţionale transfrontaliere.

Descinderile de astăzi au fost făcute în baza mandatelor emise de Tribunalul Timiş şi la solicitarea procurorilor germani, care investighează un dosar de evaziune fiscală în care sunt implicaţi membrii mai multor familii de ţigani din Banat. Prejudiciul estimat în acest dosar se ridică la peste un milion de euro.


Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Antonescu Romani, va ordon: emigrati, emigrati si iar emigrati. Se va implini astefel visul tiganilor Iliescu, Nascase, etc: daca tara germanilor este Germania, tara bulgarilor este Bulgaria, oare care va fi tara romilor ? P.S. Cine nu ma crede ca-s tigani susnumitii sa se uite la albul ochilor, care la tigani este galben.

2 decembrie 2013 18:03

Andrei Clanurile ţigăneşti fac legea în România

31 octombrie 2013 22:32

LIVIU Ma apuca rasul.Avem nevoie de interventa strainilor pentru a vedea porcariile facute de tigani.JUSTITIA NOASTRA DOARME IN BOCANCI.Ancheteaza gainarii.HALAL JUSTITIE

30 mai 2012 10:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.