Dan Negru povesteşte cum s-a desfăşurat unul dintre primele sale interviuri la radio, prin '92. A stat de vorbă cu un bătrân care avea 97 de ani şi care, pe când era adolescent, a participat la Marea Unire.

Prezentatorul tv îşi aminteşte amuzat: "Mi-am pregătit interviul din timp, limbaj de lemn, pompos. Bătrânul stătea în faţa mea, îmbrăcat jumătate ţăran, jumătate orăşean, şi aştepta... Am dat drumul reportofonului şi, plin de importanţă, l-am întrebat ce a văzut cu ochii lui în măreţele clipe ale Unirii".

Răspunsul însă nu a fost cel aşteptat: "Bătrânul mi-a răspuns că, atunci când a ajuns el cu taică-său acolo, era deja seară, şi că s-au dus direct la consătenii lor, veniţi si ei acolo de dimineaţă, doar că ei erau deja beţi, iar unii aveau nişte femei în braţe, aşa că taică-său n-a vrut să mai zăbovească mult acolo şi au plecat să-şi caute adăpost la o rudă".

Negru a fost atât de dezamăgit încât nici n-a mai difuzat materialul. "Acum, privind în urmă, îmi dau seama că era un crâmpei de naturaleţe, de firesc. Astfel de lucruri erau fireşti, dar mie-mi era greu să le înţeleg atunci", scrie Dan Negru pe blogul personal.

Integral pe Click!Comentarii

cititor Asta-buna! S-a mai scos o nulitate la "vedere ".

29 noiembrie 2011 18:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.