Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că, în recenta vizită în SUA, a pledat ca funcţia de secretar general al NATO să revină în 2014 uneia dintre ţările nou aliate la organizaţie, afirmaţia sa fiind făcută în contextul informaţiilor privind o eventuală candidatură a sa pentru acest post.

"M-am întors recent din America, unde am susţinut ca de fiecare dată interesul mai larg al României. Şi în întâlnirile de la Congres, şi în întâlnirile cu Administraţia Obama, şi în întâlnirea de la Pentagon sau cu cei din mediul academic american, am pledat ca Secretariatul General al NATO să revină în 2014 uneia dintre ţările nou aliate", a declarat Geoană pentru Mediafax, întrebat despre informaţiile privind o eventuală candidatură a sa la postul de secretar general al NATO.

Fostul ministru de Externe a amintit că opţiunea referitoare la preluarea postului de către noii membri a fost analizată şi înainte de numirea în 2009 a lui Anders Fogh Rasmussen ca secretar general al NATO, când a fost luat în considerare rolul noilor aliaţi în structura de securitate transatlantică şi în războaiele din Irak şi Afganistan

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.