Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că deputaţii din Comisia juridică ar trebui să nu mai amâne sancţionarea parlamentarilor care au votat la "două mâini", adăugând că o soluţie pentru combaterea acestor cazuri ar fi tăierea din salariul aleşilor."Acest lucru trebuie să înceteze şi nu este un lucru care să facă bine Camerei Deputaţilor, şi în general Parlamentului, pentru că aceste proceduri le găsim şi într-o cameră şi în cealaltă. E o procedură care trebuie să atragă sancţiuni şi cred că trebuie să reluăm discuţiile în ceea ce priveşte modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor spre o mai strictă coordonare, urmărirea acestui proces de vot", a spus Anastase referindu-se la amânarea de către Comisia juridică a unei decizii în cazul deputaţilor care au votat şi pentru alţi colegi.

Ea a susţinut că deputaţii ar trebui să stea în sală în momentul în care are loc sesiunea de vot final.

"Nu-mi permit să calific lucrurile acestea sau să le încadrez în Codul penal. Ceea ce spun acum este că e o procedură care face rău imaginii Parlamentului chiar dacă este vorba de o opţiune a grupurilor parlamentare, de aceea eu cred că parlamentarii, noi având o sesiune de vot de o oră pe săptămână, cred că pot sta o oră pe săptămână", a adăugat preşedintele Camerei.
Integral pe AgerpresComentarii

pope jalnic! hoata striga hotii....rau ma ajuns tara asta.

29 noiembrie 2011 18:56

Vasile Braileanu O alta solutie ar fi sa le taiem o mana, ca sa nu mai voteze la doua maini

29 noiembrie 2011 17:20

alegator SAU, MAI BINE. O MANA !

29 noiembrie 2011 16:59

alice pt fals, uz de fals, fals intelectual etc. exista pedepse prin codul penal; pt fraudarea rezultatului votului exista al treilea om in stat, liber, plin de tupeu, un fel de boc la fel de zelos in camera deputatilor; si la fel de inoportun; tipul de omul nepotrivit la locul nepotrivit; singurul aport politic anterior a fost dizertatia despre martisor; singura critica primita din interior a fost reprosul baseascai - junioara ca "judetul ploiesti" reprezentat de academiciana in martisoare nu i-a opbtinut mai multe voturi europarlamentare; singurul ei efort este sa zambeasca slugarnic in fata presedintelui; si sa zambeasca, suficient, in general; si sa execute ! repet, este al treilea om in stat ! aceasta este tara !

29 noiembrie 2011 15:19

Ioana Trebuia luata demult masura asta. Acum se trezeste? Ei chiulesc care cum vor si iau salariul (si inca ce salariu!) intreg. Cum e posibila atata nesimtire, sub ochii intregii tari, pe care o sugruma in reguli si legi aberante. Iar ei nu respecta nici macar locul ala de munca, caldut, comod si extrem de bine remunerat.

29 noiembrie 2011 14:54

Suluții există dar trebuie aplicate nu presupuse! Soluții ar fi mai multe, dar dacă cretinii ăștia își dau numai cu presupusul și nu iau nici o măsură concretă. Dacă madam Roberta vine cu o soluție, poate că n-ar strica să o întrebăm ce soluție ar fi ptr. cazul în care madam Anastase va mai fura la numărătoarea voturilor. Poate că cea mai bună soluție ar fi introducerea legii islamice cu tăierea brațelor hoților. Indiferent dacă după aceea se vor purta turbane pe capetele aleșilor. Cel puțin vom scăpa de furtul dezgustător din parlament la votarea legilor. Dar Parlamentul nostru seamănă prea mult cu Ali Baba și cei 40 de șterpelitori! Allah ekber!!!

29 noiembrie 2011 14:42

mircea Fiind vorba de o frauda,savarsita doar cu premeditare,pentru a nu se implica,totusi,penalul,se impune reglementarea unei sanctiuni foarte dure, excluderea din parlament(pentru fraude sau tentativa,elevii sunt exclusi de la bac. ca sa dau doar un exemplu) Dar cum poate sa propuna sanctiuni RUSINEA NATIONALA Roberta,care s-a comportat la legea pensiilor ca o nesimtita si cu un dispret total fata de conduita presupusa de demnitatea pe care a pangarit-o?

29 noiembrie 2011 14:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.