Deputatul USL Remus Cernea, iniţiatorul proiectelor privind finanţarea cultelor şi parteneriatul civil, a discutat, vineri, cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre iniţiativele sale legislative, la finalul întâlnirii înaltul ierarh recomandându-i parlamentarului "câteva lecturi biblice", informează Mediafax.

Deputatul Remus Cernea a avut, vineri, o întâlnire cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, în cadrul căreia cei doi au discutat despre finanţarea cultelor şi parteneriatul civil, parlamentarul considerând că întâlnirea reprezintă o bază pentru continuarea dialogului şi pentru căutarea punctelor de convergenţă.

"Am avut o întâlnire cu Arhiepiscopuil Tomisului, o întâlnire desfăşurată într-un cadru civilizat, care ne-a permis amândurora să ne exprimăm un punct de vedere. Cred că a fost o întâlnire care reprezintă o bază pentru continuarea acestui dialog şi pentru căutarea punctelor de convergenţă. Am vorbit despre ambele proiecte. Dialogul a fost unul civilizat, nu s-a pus problema ca unul dintre partenerii de dialog să-l mustre pe celălalt într-un fel. Lucrul cel mai important este ca persoane care au opinii diferite să stea la masa dialogului, acest lucru este extraordinar, discuţia a fost un excelent punct de început", a declarat Remus Cernea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută după ce a participat la o emisiune la postul de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului şi după întâlnirea cu IPS Teodosie.

Cernea a spus că la finalul emisiunii radiofonice a primit în dar o carte din partea realizatorului acesteia, preotul Eugen Tănăsescu.

"Am primit chiar această carte «Învăţătură de credinţă ortodoxă», cu o dedicaţie: «Domnului Remus Cernea, cu dragoste creştinească şi frăţească şi un sfat părintesc: cunoaşte apoi decide». Mă alătur acestui mesaj, susţin acelaşi lucru", a declarat Remus Cernea.

Consilierul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş, a declarat că în cadrul întâlnirii dintre IPS Teodosie şi deputatul Remus Cernea parlamentarul i-a prezentat Arhiepiscopului Tomisului cele două proiecte ale sale, iar IPS Teodosie i-a explicat poziţia Bisericii în legătură cu subiectele respective.

De asemenea, la finalul întâlnirii, Arhiepiscopul Tomisului i-a recomandat parlamentarului şi câteva lecturi biblice, a explicat Călin Gavrilaş.

Acesta a precizat că Biserica se opune proiectului privind parteneriatul civil, vizând atât cuplurile heterosexuale, cât şi pe cele homosexuale.

În privinţa finanţării cultelor, Călin Gavrilaş a precizat că Biserica Ortodoxă Română consideră că sprijinul pentru culte de la bugetul public este o consecinţă a secularizării de către stat a averilor bisericeşti în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, din anul 1863.

Deputatul Remus Cernea a prezentat, în ultimele săptămâni, două proiecte care au stârnit numeroase dezbateri, unul referindu-se la finanţarea cultelor, iar celălalt la parteneriatul civil pentru cuplurile heterosexuale, dar şi pentru persoanele de acelaşi sex.

Arhiepiscopul Tomisului afirmase, într-un ziar local, referindu-se la cea de-a doua propunere a lui Remus Cernea, că acesta ar avea o gândire confuză şi că ar avea nevoie de un psiholog şi de un dialog duhovnicesc.

Integral pe România LiberăComentarii

ninel Ati auzit si vazut aseara la TV cum ca la Timisoara sunt patruzeci de biserici, unele cate trei-patru in aceesi incinta (cica pentru odihna sfintiilor lor); unii nedumeriti ziceau "de', taica, au multi bani si n-au ce face cu ei". Ba, taica, au ce face dar sunt hapsani si hrapareti si asta nu are de face cu invataturile scripturii. Cred ca nici ei nu le-au citit, in frunte cu Arhiepiscopul mitoman, daramite Cernea.

27 aprilie 2013 20:37

vasile remus cernea poate ar fi trebuit sa-i recomande popii niste lecturi nu invers, cel mult teodsiu ala putea sa- vanda un doctorat ca am inteles ca se ocupa

27 aprilie 2013 13:07

pensionar sarac Da cred ca XXL are dreptate, noi traim in evul mediu.Scierile biblice nu tin de foame, frig, hrana, medicament, nici facturile nu se pot plati cu ele.Am incercat nu merge, daca XXL stie cunva secretul sa scrie pentru 9-10 milioane desaraci sa nu moara pana cand ajung in rai.ISUS HRISTOS A fost preferat de multime sa moara de cat banduitul de BARABAS, asa ca nu ma mira ce esti in romania.EVUL MEDIU.

27 aprilie 2013 10:02

XXL Remus Cernea e un tampit care este manipulat din exteriorul tarii si care pentru ceea ce primeste vomita romanilor tot felul de ineptii!! Daca s-ar duce sa le vorbeasca oamenilor la iesirea de la biserica ar fi omorat cu pietre si calcat in picioare!!

27 aprilie 2013 4:52

val D-le Cernea ocupati-va de teme ecologice, ca parca pe aia ii reprezentati. Vedeti ce se intimpla cu lina oilor, ca se fac stofe si covoare numai din petrol si gaze. La fel ce se intimpla cu pieile animaleleor care sint taiate pt consum, ca mare parte din incaltaminte si haine sint din imitatii, tot din petrol, etc. Cred ca mai sint teme ecologice pe care le-ati putea aborda, ca stringerea deseurilor selectiv si reintroducerea in circuitul economic, plantarea de pomi in localitati, pe marginea drumurilor, apelor si pe terenurile neproductive

26 aprilie 2013 23:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.