Primar al Braşovului şi de preşedinte al Consiliului Judeţean au fost lansaţi sâmbătă, în cadrul Conferinţei Judeţene anuale a Organizaţiei Judeţene a UNPR Braşov. Pentru funcţia de primar al Braşovului se va lupta în cursa electorală preşedintele UNPR Braşov, Radu C. Bădiţă, iar pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean va candida Constantin Arişanu, vicepreşedinte al UNPR Braşov şi fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov.
Un partid
puternic
La Conferinţa Judeţeană a UNPR Braşov au fost prezenţi 372 de delegaţi care i-au votat pe cei doi să reprezinte organizaţia în campania electorală de anul viitor. „Nu am muncit un an şi jumătate pentru ca UNPR să nu aibă proprii candidaţi la alegerile locale şi parlamentare din 2012. Ne numim progresişti şi ne vom urma calea. Şi, mai mult, vom învinge”, le-a spus Radu C. Bădiţă colegilor săi.
A urmat apoi darea de seamă a organizaţiilor judeţeană şi de femei pe ultimul an de activitate. Acum, la un an şi jumătate de la înfiinţare, Organizaţia Judeţeană a UNPR Braşov numără aproape 4.000 de membri, iar până la alegerile locale de anul viitor se doreşte ca numărul să ajungă la aproape 10.000. „UNPR Braşov este un organism viu. Suntem pretutindeni şi asta înseamnă că suntem puternici. Mai mult, 80% dintre cei care fac parte din partidul nostru nu au mai făcut politică, aşa că noi vom aduce alt suflu”, a mai spus Radu C. Bădiţă.

Constantin Arişanu: Vreau ca cetăţeanul să fie reprezentat prin taxele şi impozitele pe care le plăteşte
Candidatul UNPR Braşov pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean este Constantin Arişanu, vicepreşedinte al UNPR Braşov şi fostul comandant al IPJ Braşov. Acesta a fost votat drept candidat pentru această funcţie în unanimitate de către delegaţii la Conferinţa Judeţeană. „Vreau ca cetăţeanul să fie reprezentat prin taxele şi impozitele pe care le plăteşte, iar banii publici să fie cheltuiţi într-un mod cât mai transparent şi eficient pe proiecte de infrastructură şi cultură. Fondurile vreau să fie alocate nu în funcţie de afinităţi politice sau de grup. Mă cunoaşte majoritatea populaţiei judeţului şi ştie că sunt un om cinstit, care a luat decizia corectă pentru cetăţean în activitatea mea de până acum. Prin funcţia pe care o voi deţine, instituţiile statului şi funcţionarii publici vor simţi demnitatea şi cerinţa cetăţeanului. Funcţionarul public este în slujba cetăţeanului, nu invers. Iar stilul de muncă pe care îl voi promova va fi cel participativ”, a spus Constantin Arişanu, mulţumindu-le colegilor pentru încrederea acordată.

Radu C. Bădiţă: Avantajul nostru este că suntem cinstiţi
Preşedintele UNPR Braşov, Radu C. Bădiţă, spune că principala preocupare a unui edil trebuie să fie cheltuirea cu transparenţă şi eficienţă a banului public. „Municipiul şi judeţul Braşov nu aparţin doar celor două persoane aflate acum la conducerea lor. Mie îmi place ca atunci când plătesc taxe şi impozite să ştiu ce se face cu acei bani. De aceea vreau să intru în această luptă, care va fi extrem de grea. Îmi asum candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Braşov cu onoare şi încredere. Am încredere că vom face o echipă frumoasă şi vom câştiga alegerile. Avantajul nostru este că suntem cinstiţi”, a spus Radu C. Bădiţă. Întrebat de jurnalişti cum crede că va reuşi să-i ia locul lui George Scripcaru, el a răspuns: „Prin cinste şi corectitudine”.

Respect pentru oameni şi soluţii pentru problemele lor
Preşedintele Organizaţiei Municipale a UNPR Braşov, Ovidiu R. Fodor, a ţinut să menţioneze că pentru alegerile de anul viitor este nevoie de o organizare exemplară. „În toate demersurile noastre va trebui să oferim electoratului ceea ce îşi doreşte cel mai mult de la clasa politică. Va trebui să oferim respect. Respect pentru cetăţeni şi problemele lor. Doar dacă electoratul va fi convins că ştim care sunt problemele braşovenilor şi că avem soluţii, doar atunci vom beneficia de încrederea lor şi de prezenţa serioasă la vot. De aceea, mesajul nostru trebuie să fie simplu şi onest, dar mai ales logic. Sunt sigur că cea care ne va duce pe drumul cel bun este credinţa, care ne va pune în postura de învingători”, a spus Ovidiu R. Fodor.

Dialogul cu societatea civilă stă la baza
dezvoltării UNPR
Invitat din partea conducerii UNPR a fost senatorul Sorin Serioja Chivu. Acesta a ţinut să sublinieze importanţa dialogului social cu sindicatele, oamenii şi societatea civilă, astfel încât programele acestei uniuni să fie cât mai adaptate nevoilor româneşti.
„Noi suntem deschişi dialogului social pentru că vorbim cu oamenii. UNPR a lansat, prin cuvântul lui Cristian Diaconescu, «Mişcarea Civică Progresistă», adică platforma pentru un dialog permanent cu societatea civilă. Totodată, vreau să vă felicit pentru modul în care aţi activat în acest an şi jumătate”, a spus senatorul Sorin Serioja Chivu, care a accentuat faptul că UNPR s-a transformat într-o mişcare progresistă, care militează pentru dezvoltarea proiectelor economice, sociale şi politice.
„Trebuie să vă spun că a fost un sacrificiu pentru noi să ne alăturăm actualei guvernări. Pentru că este un sacrificiu. Noi nu suntem trădători. Eu am plecat în 2009 din PSD, structura definită acum de Mircea Geoană ca fiind «Jaf Naţional». Vreau să fiţi mândri de noi că am susţinut acest guvern care a luat şi măsuri dure, dar care au stabilizat ţara din punct de vedere economic”, a mai spus senatorul UNPR. „Nu aveam nevoie de haos în ţară, şi tocmai de aceea a fost nevoie de prezenţa noastră la guvernare, pentru a asigura stabilitate”, a mai punctat acesta.

Candidaţi proprii şi la locale, şi la parlamentare
Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, le-a transmis colegilor de la Braşov că UNPR este un partid independent, o forţă politică care va avea proprii candidaţi la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor: „UNPR se dezvoltă urmând trei vectori principali: disciplină, diplomaţie şi dialog social. Urmând aceste principii, este normal să avem proprii candidaţi la alegerile de anul viitor, pentru că în UNPR avem oameni valoroşi, care au făcut ceva pentru societate până acum. Iar faptul că au ales să intre în politică prin UNPR înseamnă că formaţiunea noastră este o adevărată forţă politică”.

Declaraţiile invitaţiilor speciali la Conferinţa Judeţeană a UNPR Braşov:

„Colaborarea cu UNPR sper să fie benefică pentru toţi cetăţenii acestei ţări”.
Gheorghe Andone – Partida Romilor „Pro Europa”

***
„Din punct de vedere al sindicatelor am avut o colaborare bună cu Marian Sârbu pe când era ministrul al Muncii când s-a lucrat la codul muncii cel vechi. Eu cred că dumneavoastră o să vă ţineţi de cuvânt cu ceea ce aţi promis. Iar la începutul anului 2012 să vă bateţi ca legea pensiilor să fie respectată. E adevărat că există această criză mondială şi că noi suntem în criză, dar cred că veţi găsi resursele pentru ca această lege să fie respectată. Sper să aveţi un procentaj mare în alegeri şi să intraţi în Parlament pentru a ne putea baza pe sprijinul dumneavoastră”.
Gheorghe Apostu, lider BNS Braşov

***
„Vă transmit din partea Organizaţiei Municipale a PDL Braşov salutul colegilor mei. Aţi crescut frumos în acest an şi vă anunţă că aveţi în Organizaţia Municipală a PDL Braşov un partener. Sper ca la sfârşitul anului 2012 să bem împreună un pahar cu şampanie pentru că victoria va fi a noastră”.
Gabriel Andronache, deputat PDL

Integral pe Bună ziua BrașovComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.