Africa de Sud este gazda unui nou summit climatic, incepand de luni. 190 de tari vor participa la Durban, la conferinta asupra schimbarilor climatice, in incercarea de a gasi mijloacele de a le opri si de a se pregati pentru consecintele lor.

Circa 12.000 de delegati, ministrii, experti, ONG-uri si jurnalisti vor participa la cea de-a 17-a conferinta anuala a ONU asupra climatului.

Subiectul principal al conferintei este viitorul protocolului de la Kyoto, singurul tratat international care impune obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera celor 40 de tari participante, ce va expira anul viitor.

Unele dintre cele mai mari producatoare de emisii de gaze cu efect de sera cer amanarea discutiilor asupra unui nou protocol, provocand mania insulelor mici si altor tari vulnerabile. Uniunea Europeana si natiunile vulnerabile doresc sa finalizeze noul acord pana in 2015.

Unii observatori spun ca tarile vulnerabile vor incepe sa numeasca si sa "umileasca" tarile in curs de dezvoltare care amana progresul.

Integral pe Green ReportComentarii

Papa Eroare: nu "tarile lumii" discuta la Durban, ci ... escrocii lumii (WWF, IPCC, Grin Piss & Co.). Tarile lumii sunt datoare sa reprezinte interesele propriilor cetateni si, în ipoteza (fericita) în care reprezentantii lor nu au fost mituiti cum se cuvine, conferinta pentru salvarea cailor verzi de pe pereti (pe banii nostri multi) va esua.

28 noiembrie 2011 18:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.