Proiectul lui Remus Cernea (foto) de a retrage finanţarea de la stat a cultelor a stârnit furia PSD-iştilor constănţeni, în frunte cu Radu Mazăre. În Constanţa, legăturile dintre partid şi Arhiepiscopia Tomisului sunt vechi şi par indestructibile.

Nici că putea alege liber-cugetătorul Remus Cernea un moment mai nepotrivit pentru iniţiativa sa legislativă privind tăierea finanţărilor bugetare către culte. S-a întâmplat luni după-amiază, când PSD Constanţa şi-a ales noua conducere. Adunaţi de-a fir a păr, social-democraţii au tunat şi fulgerat asupra colegului lor, care a candidat în Constanţa şi care a fost ales în funcţia de deputat cu peste 20.000 de voturi.

Cel mai vocal a fost Radu Mazăre, care a şi fost reales luni în funcţia de preşedinte al PSD Constanţa.

„Sunt supărat pe deputatul Cernea. Eu văzusem la ştiri, dar nici prin cap nu mi-a dat că o să fie unul de-al nostru, că de fapt l‑am adoptat, mai greu, mai chinuit, ne-a rugat premierul, luaţi-l ca să pot să închid alianţa, a pufăit Nicu mai tare, până la urmă l-am adoptat. Şi el, tâmpitul, altfel ce pot să spun. Au venit ziariştii, ştiţi că deputatul a făcut o iniţiativă să nu mai fie finanţate cultele de la buget de la Guvern, ştiţi? A avut această iniţiativă domnul deputat de la Verzi, care în loc să alerge pentru noi, care l-am susţinut, l-am ajutat, ca să iasă deputatul constănţenilor, să alerge să ne deblocheze lucrurile blocate, că sunt multe lucruri blocate inclusiv pe chestiuni de mediu. El, domnul de la Bucureşti, acolo, din sferele lui înalte, are alte preocupări. El se ceartă cu Biserica, se ceartă cu popii, un tâmpit, ce pot să zic despre el“, a spus Mazăre, luni seară, în cadrul discursului susţinut la Conferinţa PSD Constanţa. Organizaţia i-a cerut oficial şi în unanimitate să retragă pro„cetăţenilor români, indiferent de religie“. Cernea a declarat, în replică, faptul că nu este membru PSD şi că, cel mai probabil, proiectul său de lege nu a fost nici citit, nici înţeles de către deputaţii PSD.

Teodosie despre Mazăre: „Un om de omenie, cu milă neprefăcută, care iubeşte semenii, săracii“

Între reprezentanţii PSD şi cei ai Bisericii, în general, şi ai Arhiepiscopiei Tomisului, în special, există o relaţie apropiată. IPS Teodosie este nelipsit de la acţiunile importante ale primăriei, fie că este vorba despre inaugurări de centre comerciale sau de acţiuni sociale. Acesta nu a pierdut niciodată ocazia să vobească frumos despre primarul Constanţei. „Domnul primar are această artă de a se apropia de oameni, de a-i stimula să fie harnici, să investească şi să aibă încredere în viitor“, spunea la inaugurarea lucrărilor unui hotel, de exemplu. Arhiepiscopul nu a ezitat să-l ajute la nevoie pe primar. I-a împrumutat un sceptru, pentru a defila pe podiumul de modă, şi i-a dăruit o cruce de argint cu aghiasmă înăuntru.

„Este un om de omenie, cu milă neprefăcută, care iubeşte semenii, săracii. A făcut un lucru ideal. Crucea este pe măsura bunătăţii şi a generozităţii sale. Vrednic este!“, a spus arhiepiscopul când i-a înmânat crucea. „O port când am întruniri publice cu lume multă. Sunt om cu frica lui Dumnezeu. Şi să ştiţi că m-a şi păzit“, a declarat edilul. Teodosie i-a acordat şi o dispensă primarului, când acesta a cununat religios un cuplu de tineri, deşi el însuşi nu este căsătorit. Primăria a ajutat, şi financiar, de-a lungul anilor, Arhiepiscopia Tomisului, oferind diverse sume pentru lucrări de construcţii sau terenuri pe care să se ridice noi biserici, sau punctual pentru diferite evenimente.

(Radu Mazăre – n.r.) este un om de omenie, cu milă neprefăcută, care iubeşte semenii, săracii. A făcut un lucru ideal. Crucea este pe măsura bună-tăţii şi a generozităţii sale. Vrednic este!“IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

El (Remus Cernea – n.r.), domnul de la Bucureşti, acolo, din sferele lui înalte, are alte preocupări. El se ceartă cu Biserica, se ceartă cu popii, un tâmpit, ce pot să zic despre el?!“, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa.

Integral pe România LiberăComentarii

ninel Sa ne mai lase popii astia imorali, hrapareti si cabotini. N-au in cap decat averi si procopseala. I-auzi, ei nu vin la ultima slujba decat daca esti inmormantat intr-un cimitir de-al lor de unde se scoate spaga mai usor incepand cu groparul, tarcovnicul, sfintia-sa etc.. Isi plimba curu' jn masini de lux si spala banii celor care escrocheaza bugetul tarii. Au luat pamanturi, cladiri, livezi si si-au facut palate. Ce mai vor? Asa ii invata Dumnezeu?

10 aprilie 2013 11:17

ortodoxul Numai biderica ortodoxa traieste si din bani publici si din venituri proprii si din spagi! Pai sa se hotarasca: Ori de la buget si nu mai incaseaza nimic, ori din venituri proprii si spagi si nu mai primeste nimic de la buget! Nu si de colo si de coplo! Din cauza asta au strans averi uriase si s-au bagat in afaceri!Numai BOR suge la trei tate si de aceea s-a "ingrasat" asa de mult. E o rusine!

10 aprilie 2013 9:30

ROMAN din Canada- TEODOSIE DESPRE MAZARE!!! OFI EL PREFACUT .DAR ESTE UNEXEMPLU DEMN DE URMAT ,D-LE TEODOSIE???CUM SE IMPACA RELIGIA CU CEI CE UMBLA CU ""FEMEI GOALE IN TOT LOCUL???? PENTRU BANI UITATI CE SPUNE DESPRE """"ASA COMPORTAMENT???OARE UNDE SE INCADREAZA IN PORUNCILE CELE 10 ???POATE PENTRU BANI NU LE MAI STITI NICI D-VOASTRA ??? ESTE UN PACAT MARE IN POST SA SPUI CA MAZARE ESTE UN OMCU MILA NEPREFACUTA !!!!!

10 aprilie 2013 4:13

ROMAN din Canada- TEODOSIE DESPRE MAZARE!!! OFI EL PREFACUT .DAR ESTE UNEXEMPLU DEMN DE URMAT ,D-LE TEODOSIE???CUM SE IMPACA RELIGIA CU CEI CE UMBLA CU ""FEMEI GOALE IN TOT LOCUL???? PENTRU BANI UITATI CE SPUNE DESPRE """"ASA COMPORTAMENT???OARE UNDE SE INCADREAZA IN PORUNCILE CELE 10 ???POATE PENTRU BANI NU LE MAI STITI NICI D-VOASTRA ??? ESTE UN PACAT MARE IN POST SA SPUI CA MAZARE ESTE UN OMCU MILA NEPREFACUTA !!!!!

10 aprilie 2013 4:13

XXL Remus Cernea este intradevar un tampit care face de rusine neamul romanesc!!

10 aprilie 2013 3:50

13 Corecte - aprecierile primarului Mazare !

10 aprilie 2013 3:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.