Amatorii de senzaţii tari pe timp de iarnă vor putea încerca pârtiile de schi din Poiana Braşov cu skibike, adică biciclete cu schiuri în loc de roţi.

Schiatul pe bicicletă este un sport cu totul nou pe pârtiile din România şi chiar şi din Europa, iar din acest sezon se va putea practica şi în Poiana Braşov. Pentru a-i convinge pe amatorii de senzaţii tari că este un sport extrem de atractiv, nişte întreprinzători braşoveni au devenit unici importatori de biciclete cu schiuri, de la o firmă specializată din Germania.

„Avem două modele, unul sport şi unul mai clasic. Bicicletele pot fi folosite în special pe pârtii care nu sunt foarte abrupt, dar şi pe altfel de tresee sau prin pădure", a explicat Sorin Tanasă, unul dintre importatori.

Model clasic şi model sport

Bicicleta cu schiuri este foarte asemănătoare celei clasice, cu roţi şi are mai puţin de nouă kilograme.
Are ghidon cadru, furcă, pedale şi chiar amortizor pe spate, iar în loc de roţi are două schiuri scurte care pot fi uşor demontate astfel încât bicicleta să poată încăpea în portbagajul maşinii. Modelul sport poate fi folosit cu uşurinţă pe pârtii mai accidentate, având suspensie şi pe faţă.
Integral pe AdevărulComentarii

scorpion In anul 1973 am vazut prima data asa ceva la Clabucet Predeal. Asa ca .....

29 noiembrie 2011 12:12

roman eu am folosit una anul trecut in Poiana asa ca nu e chiar nou sportul

28 noiembrie 2011 9:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.