Elevii vor putea să promoveze doi ani şcolari într-unul singur, dacă îndeplinesc condiţiile impuse de noua metodologie elaborată de Ministerul Educaţiei.

În ciclul de învăţământ preuniversitar, parcurgerea a doi ani de studii deodată se va putea face o singură dată în fiecare dintre cele trei cicluri de învăţământ - primar, gimnazial şi liceal. Elevii care vor să facă acest lucru trebuie să aibă în anul şcolar anterior calificativul "foarte bine" la fiecare disciplină de învăţământ, în cazul elevilor din ciclul primar, respectiv media peste 9 la fiecare materie pentru elevii din ciclurile superioare. De asemenea, media la purtare trebuie să fie minimum 9,50.O altă condiţie fără de care elevii nu pot să parcurgă doi ani într-unul singur este promovarea unui test transdisciplinar din curriculumul clasei anterioare celei curente, la care să obţină un punctaj de cel puţin 80% din totalul punctajului acordat pe test.

Elevii care vor să parcurgă doi ani într-unul singur vor frecventa concomitent cel puţin 50% din cursurile aferente anului curent şi cel puţin 40% din cursurile aferente celui de-al doilea an de studiu.
Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.