Curg demisiile în PDL după alegerile din week-end, unde Vasile Blaga a fost reales preşedinte al partidului. În doar două zile, peste 70 de primari şi consilieri locali, în frunte cu prim-vicepreşedintele organizaţiei PDL din Mehedinţi, au anunţat că pleacă şi au trecut deja la PNL, anunţă ANTENA3. Aceştia au acuzat presiunile la care au fost supuşi înainte de alegerile interne.

COTIDIANUL susţine că Vasile Blaga nu se arată îngrijorat. El spune că nu a fost surprins de aceste plecări, deoarece dezertorii fac parte din tabăra lui Stănişoară. Preşedintele interimar al PNL Mehedinţi a anunţat că şi alţi membri PDL sunt aşteptaţi în partid zilele următoare. Pe de altă parte, Blaga avertizează că toţi cei care sabotează partidul din interior vor zbura din PDL.

CURENTUL susţine că Traian Băsescu îşi ia mâna şi de pe Elena Udrea, rămânând mai singur ca oricând în întreaga sa carieră politică. Cu două zile în urmă, Elena Udrea se transformase într-un fel de purtător de cuvânt al Fundaţiei Mişcarea Populară, anunţând că Mişcarea Populară „e cu mulţi paşi înaintea PDL“.

Vorbind ca un insider al viitoarei formaţiuni a lui Traian Băsescu, deşi n-a invitat-o nimeni să-şi asume această poziţie, Udrea a lăsat impresia pentru moment că este ceva pe acolo, vreo gânditoare a strategiei de lansare a Mişcării, vreo fondatoare, vreo membră. Însă, mai constată CURENTUL, la mai puţin de 24 de ore s-a dovedit că Udrea s-a lansat doar pe sine, deoarece a fost respinsă  din noua organizaţie, fiind obligată să rămână pe unde se afla şi acum, adică în PDL-ul fesenist.

Pe de altă parte Camera Deputaţilor a validat, ieri, numirea lui Valer Dorneanu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR) pe locul rămas vacant în urma expirării mandatului Aspaziei Cojocaru. Dorneanu a fost propus de PSD, pentru numirea lui fiind exprimate 279 de voturi „pentru” şi 59 „împotrivă”. Valer Dorneanu l-a avut contracandidat pe Nicolae Vlad Popa, propus de PDL, anunţă RING.

Şi Mona Pivniceru, propunerea PNL, a fost numită, tot ieri, judecător la Curtea Constituţională în urma votului dat de plenul Senatului, obţinând 99 de voturi „pentru” şi 33 „împotrivă”. ADEVĂRUL susţine că Mona Pivniceru îşi va anunţa, astăzi, după şedinţa de Guvern, demisia de la cârma ministerului Justiţiei, în contextul în care a fost numită judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de nouă ani.

GÂNDUL constată că de fapt Băsescu mută şi câştigă la Curtea Constituţională cu 5-4. Instalarea lui Daniel Morar judecător la Curtea Constituţională răstoarnă oficial, din 9 iunie, raportul de forţe în interior în defavoarea USL, pentru următorii trei ani. În noua formulă, numărul judecătorilor numiţi de mâna preşedintelui Traian Băsescu sau de Parlament pe filiera PDL va ajunge la cinci din nouă, numărul de voturi cu care s-au luat în ultimii ani cele mai sensibile decizii la Curte.

Cu toate că a numit doi din cei trei judecători care îşi încep mandatele în 2013, Mona Pivniceru cu sprijinul PNL şi Valer Dorneanu propus de PSD, USL pierde practic un loc prin plecarea lui Acsinte Gaspar, desemnat la Curtea Constituţională de Ion Iliescu în 2004.

ROMÂNIA LIBERĂ explică: Daniel Morar, fost şef al DNA cu rezultate apreciate de institutii europene; Mona Piviniceru,  controversat ministru al Justitiei, apărator al unor apropiaţi  condamnaţi la închisoare şi Valer Dorneanu, fost parlamentar PSD, cu o bogată activitate antedecembristă la vârful legislativului totalitar, vor influenţa decisiv hotărârile Curţii Constituţionale, unde au fost numiţi judecători începând cu data de 9 iunie 2013. Miza cea mare este revizuirea Constituţiei, unde rolul CCR este decisiv deoarece se pronunţă şi asupra iniţiativelor revizuirii Constituţiei.

Însă europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, citată de EVENIMENTUL ZILEI, că Daniel Morar încalcă Legea privind statutul judecătorilor CCR. Ea a explicat că potrivit legii privind statutul judecătorilor CCR, la data numirii în funcţie persoana nu mai poate să exercite decât o funcţie didactică.

Consiliul Superior al Magistraturii, aminteşte JURNALUL NAŢIONAL, a decis ca Daniel Morar să conducă Parchetul General până în data de 8 iunie, când devine judecător constituţional.


Comentarii

socialistu lefter Cretinetilor, cind pedeleul va dispare, iar pedeleprele vor fi uslashe, pe cine veti mai injura, bre? Se pare ca sunteti tot mai bogati de cind e USL-ul la putere, a inceput sa curga... laptele. Poate va urma si mierea :-) Pe la spalatoarea vostra de creiere, ciutacii si gidele nu prea dau imagini de la Rm Valcea, Tirgoviste, Campia Turzii... Dar va puteti seama singur cam ce striga oamenii. "Azi la Oltchim, miine-n toata tara". Dupa citi ani au strigat "Jos Guvernul" pe timpul pedeleilor, mai tineti minte? Stiu, cretini de-alde @val are rabdare. USL a spus ca va fi bine asa, in vreo patru ani. Sau opt? Bai, in doi ani nici Base nu va mai fi la putere, sa aveti tapi ispasitori. Probabil atunci veti injura in cor UE, ca nu ne da... Nu mai bine in Taiga? Acolo nu injura nimeni... decit in soapta. Sa traiti bine - cu USL!

28 martie 2013 7:33

liberarul socialist "au anunţat că pleacă şi au trecut deja la PNL, anunţă ANTENA3. Aceştia au acuzat presiunile la care au fost supuşi" Ce putea spune Haznaua? In graba lor, n-or fi observat ca a cistigat Blaga, si nu Udrea. Pai, nu Bleaga e preferatul PNL si-a haznalei? Deci, care e rolul Udrii in chestia asta, daca ea tot a pierdut ("la mustata", la urne alergate, la whatever). Sau s-au dus sa-i pregateasca loc caldut Falcosului? Iar cacaraii... Bai cretyinilor, voi nici nu intelegeti ce inseamna un "partid"! Eo adunatura de oameni, mai mult sau mai putin inteligenti, cinstiti, responsabili. Iar acum, cei pe care voi ii acuzati ca ar fi corupti, hoti, banditi etc. VIN LA VOI! Si va bucurati, ca idiotii. Pai, sa va fie de bine :-) Nici nu au ce cauta in alta parte! Acum, toate gunoaiele se string in acelasi tomberon

28 martie 2013 7:24

Rodica Indiferenmt de parerile tuturor cartitorilor de la TV, consider ca asa cum se procedeaza si in cazul transferurilor, pana la data de 08.06.2013 cand se vacanteaza postul de la CCR pentru care a fost numit d-l procuror Morar, acesta nu trebuie sa paraseasca postul pe care-l ocupa in prezent deoarece nu s-ar mai regasi pe nicaieri. La CCR nu poate merge inainte de expirarea mandatului celui care ocupa in prezent acel post. Prin urmare, nu poate fi vorba de o incompatibilitate.

27 martie 2013 18:21

Gaga Iesirea de acum o ora la tv a Lenutei, cumintica si devotata partidului pe care-l baga in ma-sa ieri a fost un Everest de penibil fata de cat era de "revolutionara" ieri. Un singur lucru a ramas: felul in care pronunta "partidemocratliberal", semn ca a invatat ceva in anii in care a fost alturi de "ce mai mare om din politica post decembrista a Romaniei" stie sa inghita litere atunci cand vorbeste.

27 martie 2013 16:59

@val Ai dreptate, val! Oricum aceste zbateri se si vad. Deocamdata este prea turbat de furie. Insa se va replia si va nascoci noi porcarii pentru a distruge ceea ce a mai ramas cat de cat viabil in Romania!

27 martie 2013 16:49

val Eu nu stiu cm puteti sa scrieti asa "minciuni", doar Bleaga, Udrea si alti PDL-eprosi mai mult sau mai putin de varza sustin ca PDL-eprele nu se divid (este drept ca nu prea mai au ce sa divida), ca ramin uniti dupa mortaciune. Ca mai pleaca citiva de la ei "tradatori" (specialitatea lor), nu este o problema, doar ati vazut ca la adunatura lor nu au reusit sa stringa 5 mii de oameni. Parca PDL-eprele nu o mai duc prea bine, dar si ceilalti care-i primesc nu sint normali, ca oricum au o majoritate confortabila si nu au de ce sa primeasca tradatori si otrepe care i-au balacarit pina acuma. Uitindu-ma la poza ma tot gindesc cum au putut unii Romani sa-i aleaga pe cei doi rinjiti, Iliescu si Bashinescu. Javra Ordinara va face tot felul de manevre pe care nici nu le intuim acuma, doar sa-si acopere spatele si interesele.

27 martie 2013 16:44

marinas Daa? Chiar curg demisiile? Vrem detalii, nu de alta, dar credeam că acest partid nici nu mai există! Uraaaa!

27 martie 2013 16:20

marinas No, tulai, Doamne! Dar ce văsălie la români! Tot aşe să fie în tot ceea ce-or mai face pdl-ul! Ia să-i trimitem o horincă la domnul preşedinte să sărbătorească că i-o ciuruit p-ai lui!

27 martie 2013 16:03

dan Ce-i, draga Nita Petrica? Nu-ti sunt boii acasa? pai de ce ar mai fi, daca acasa inseamna pdl? Pleaca si ei saracii, care-ncotro! Lasa, nu mai plange! A mai avortat base un fundo-partid!

27 martie 2013 15:21

HAHAHA Îmi place ce zic cei de la Curentul, că băse şi-a luat mâna de pe udrea! :))))))) Păi ce altceva putea să-şi mai ia de pe ea?

27 martie 2013 12:57

anghelescu Şi ce dacă? Să demisioneze! N-au decât! Nu impresionază pe nimeni circul pe care îl fac.

27 martie 2013 12:48

HAHAHA Încurcă-i, drace!

27 martie 2013 12:29

IO Au semănat vânt şi culeg furtună! Ceva normal pentru un "partid" care a "guvernat" doar printr-un preşedinte care a încălcat Constituţia României şi orice altă lege din ţară numai pentru a permite jaful!

27 martie 2013 12:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.