Parlamentul European a adoptat joi după-amiază, cu largă majoritate, o rezoluţie non-legislativă care îndeamnă toate statele membre să adopte decizia de a extinde spaţiul Schengen pentru a include Bulgaria şi România strict pe baza procedurilor şi acquis-ului Schengen şi apreciază că nu se pot impune criterii suplimentare statelor membre aflate deja în proces de aderare la spaţiul Schengen.

În rezoluţie, care a fost susţinută de grupurile Popularilor Europeni (PPE), Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), Liberalilor (ALDE), Verzilor şi Stângii Unite Europene (GUE), Parlamentul European subliniază că România şi Bulgaria au pus integral în aplicare acquis-ul Schengen, ceea ce, conform Tratatului lor de aderare şi cadrului juridic actual al UE, este singura condiţie pentru aderarea la spaţiul Schengen.
Integral pe AgerpresComentarii

Bufnita Mie-mi place omul potrivit la locul potrivit. Flecarul, omul de doua parale, nu trebuie sa se dezminta: vorbe, vorbe, vorbe. Las` sa poarte de grija: vecinilor, concitadinilor, conationalilor, mediului inconjurator, chelbosilor cu tichie de margaritar, mersului astrelor pe bolta cereasca, inclusiv extraterestrilor. Cu voia dumneavoastra, inclusiv "statului de drept", marca besescu-pdl. Noi avem a ne concentra pe refacerea Romaniei, devastata de razboi. Nu un razboi cu tancuri si soldati, ci un razboi purtat de armate de palavragii si flecari, care au devastat-o la fel de rau ca invazia tatarilor sau a altor lifte. Cand economia merge si ai resurse, inclusiv bani multi, restul prea putin mai conteaza, inclusiv parerea lui Bula, mare paneuropenist.

9 martie 2013 12:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.