oul papă Francisc I la balconul Basilicii Sfântul Petru Nu se regăsea pe lista scurtă a cardinalilor consideraţi favoriţi în lupta pentru Sfântul Scaun şi nici măcar pe lista lungă a caselor de pariuri. Alegerea sa este surprinzătoare: este primul iezuit care ocupă această funcţie. Cu toate acestea, argentinianul Mario Bergoglio pare a fi candidatul perfect pentru şefia Bisericii Catolice - cel puţin din punctul de vedere al intereselor de la Vatican.

Faptul că Bergoglio este de origine italiană, însă slujeşte într-o ţară din America Latină, l-a transformat pe acesta în candidatul ideal pentru Sfântul Scaun. Încă dinainte de începerea Conclavului pentru alegerea următorului Papă, specialiştii au accentuat dorinţa şi nevoia Bisericii Catolice de a alege un Papă care să facă legătura între Roma şi Lumea a Treia.

Argentinianul de origine italiană Mario Bergoglio a fost ales Papă şi va folosi numele Francisc I. Jorge Mario Bergoglio, care a fost ales noul Papă după cinci runde de vot în Conclavul de la Vatican, marchează multe premiere pentru Biserica Catolică: este primul iezuit care ocupă Sfântul Scaun, este primul non-euroepan care conduce Biserica Catolică din epoca modernă şi, nu în ultimul rând, este primul Papă care foloseşte numele de Francisc.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.