Mai mulţi medici au fost amendaţi şi vor fi cercetaţi de Colegiul Medicilor, după ce s-a aflat că baschetbalistul american nu a bene-ficiat de cele mai elementare îngrijiri pentru situaţia în care se afla. În urma controalelor efectuate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean Giurgiu s-a constatat neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciului de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al lui Hardy Chauncey, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii de Primiri Urgenţe.

Pe româneşte, crezând că e beat, medicii l-au lăsat pe Hardy să zacă pe masă cu hemoragie intracraniană şi fractură craniană, plus multiple leziuni corporale. Spitalul a fost amendat cu 35.000 lei, cei doi medici de gardă de la unitate cu câte 3.000 de lei, Ambulanţa Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de gardă de pe ambulanţă cu 1.500 de lei. Antrenorul echipei, Teo Evans, împreună cu unul din coechipieri vor părăsi România mâine, un al treilea baschetbalist a plecat deja din oraşul Giurgiu, dar va rămâne în România.

La echipa de baschet din Giurgiu au mai rămas acum doar doi jucători de origine americană. În plus, sursele RL au precizat că la Giurgiu au sosit nu doar FBI-ul, ci şi doi agenţi ai unei firme de asigurări din SUA, cu care Hardy Chauncey (23 ani) avea încheiată o poliţă de asigurare de viaţă, în valoare, se pare, de 1,5 milioane dolari. Preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Topală, ne-a confirmat că americanul ucis avea cu siguranţă asigurare de viaţă în SUA. Noi dezvăluiri despre mafie Conform surselor noastre, se pare că şeful „Doi ş-un sfert" Giurgiu, comisarul-şef Valerică Barna, şi-ar fi pierdut în urmă cu câţiva ani locuinţa după ce s-a împrumutat la cămătarul Butoane.

Acesta şi-a recuperat casa ulterior, prin intervenţia unui personaj politic apropiat clanului. În plus, în Giurgiu e de notorietate relaţia specială pe care o are Gelu Pădure, unul dintre locotenenţii lui Butoane, cu preşedintele Judecătoriei Giurgiu, Adriana Filip. În 2003, pe când lucra ca procuror la Biroul de Crimă Organizată şi Antidrog Giurgiu, judecătoarea Adriana Filip l-a vizitat pe Gelu Pădure şi în penitenciar în calitate de prieten, figurând în registrele Penitenciarului Giurgiu pe data de 16.01.2003.

Menţionăm că şefa Judecătoriei Giurgiu e fina parlamentarului PNL Dragos Ujeniuc şi fiica lui Ghiciu Pascu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mai mult, fiica fratelui senatorului Cezar Măgureanu este consilieră la CSM. Ninel Măgureanu, fratele parlamentarului, se mândreşte cu poziţia profesională în care a ajuns fiica lui, precum şi cu faptul că e „tatăl clanurilor Butoane şi File. La mine vin să-i împac atunci când se supără unii cu alţii".

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.