Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat marţi, în cursul unei întrevederi cu preşedintele ungar Janos Ader, modificările aduse Constituţiei Ungariei, informează Mediafax.

"Preocupările partenerilor europeni şi prietenilor Ungariei, în special cele privind limitarea competenţelor Curţii Constituţinale, trebuie luate în serios", a declarat Merkel.

Parlamentul Ungariei a adoptat luni controversatul proiect de modificare a Constituţiei, în pofida criticilor precedente formulate de opoziţie, de Consiliul Europei şi de Uniunea Europeană.

Comisia Europeană şi Consiliul Europei şi-au exprimat "preocuparea" în legătură cu modificările aduse Constituţiei Ungariei. "Modificările aduse Constituţiei Ungariei stârnesc preocupare în legătură cu respectarea statului de drept, a reglementărilor UE şi a normelor Consiliului Europei", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi de Thorbjorn Jagland, secretarul general al CoE.

Integral pe România LiberăComentarii

Terezia Sunt absolut de acord cu Paul ,si la noi au procedat la fel au desfintat fabrici care functionau de secole prin privatizari .Desi aveau piata de desfacere pentru productia lor atit in tara cit si in strainatae ex:Fabrica Nivea din Brasov Poiana tot din Brasov si as putea insira la nesfirsit.Dupa 5 ai asa numiti privati au inchis fabricile si au plecat in alta tara.Daca cineva ar fii urmarit ce se intimpla un Ungaria ar fii putut prevenii dezastrele din tara noastra dar ei se uita dupa steaug secuiesc si se ocupa cu fel si fel de timpenii parca tara asta ar fi un loc de joaca

13 martie 2013 9:13

Paul: E absolut firesc. Atâta vreme cât Germania NU are o constitutie, d-na Merkel nu avea ce să critice, fiind astfel SILITA să se ocupe de constitutiile altora. Probabil că urmează la rând tratatele de pace ale Ungariei, dat fiind că Germania NU are nici de-astea. Cred că nici codul penal maghiar nu trebuie scăpat din vedere, întrucât ungurii nu reusesc NICI PE DEPARTE să tină pasul cu Germania în ceea ce priveste numărul de condamnări de cap de locuitor la detentie în clinici de boli nervoase (patent URSS). Ungurii sunt, în plus, si deosebit de ECO-rău-voitori căci, desi au Pustă, nu cumpără mori de vânt de fier din Germania, necontribuind astfel la "salvarea planetelor" de "încalzirea globală" (adică la mentinerea de locuri de muncă artificiale din industria de profil), nici la Sf. Buget de Partid si de Stat si nici măcar la Sf. Buget de campanie electorală ale d-nei Merkel. În conditiile astea si eu as critica pe oricine.

13 martie 2013 6:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.