A fost necesar ca un cetăţean american să moară prin spitalele din România pentru ca Ministerul Sănătăţii să descopere ceea ce ştie de mult, pe propria piele, fiecare român care a intrat vreodată într-un spital: sistemul medical este la pământ. Moartea baschetbalistului american Hardy Chauncey a fost cauzată de pumnul primit într-o altercaţie din Giurgiu, dar el a murit practic „cu zile“ prin spitalele din România. Ministerul Sănătăţii a identificat vinovaţii şi a evaluat şi viaţa sportivului american: 3.000 de lei.

Aceasta este suma cu care au fost amendaţi fiecare dintre cei doi medici de gardă de la Spitalul din Giurgiu care s-au aflat în serviciu în perioada în care baschetbalistul american Chauncey Hardy a fost adus în unitate, anunţă COTIDIANUL. Cei doi au tratat victima ca şi cum aceasta era în comă alcoolică şi nu a beneficiat de cele mai elementare îngrijiri pentru situaţia în care se afla. Şi asta în tot intervalul orar 4.22 - 8.55, cât Hardy a stat în UPU Giurgiu. Primul medic care l-a preluat, văzând că este un traumatism cranio-cerebral, chiar dacă era convins că este comă alcoolică, avea obligaţia, după cum susţine CURENTUL, care îl citează pe subsecretarul de stat Raed Arafat, să efectueze investigaţiile prevăzute în protocoalele pentru acest tip de caz.

Un control al Ministerului Sănătăţii a relevat faptul că, deşi procedura cerea celor doi medici de gardă să supună pacientul sosit în comă la un control cu computer tomograf, această măsură nu a fost luată. Explicaţia este cât se poate de simplă: Spitalul de Urgenţă din Giurgiu nu dispune de un astfel de aparat, însă are, după cum afirmă GÂNDUL, contract cu o firmă privată care le pune la dispoziţie tomograful. Nu însă şi pe timpul nopţii, ci doar ziua. Cu toate acestea, medicii de gardă nu au dispus transferul de urgenţă al pacientului, ci au aşteptat până dimineaţa, fără a lua nici o altă măsură de îngrijire a pacientului.

Ghinionul lui Chauncey Hardy a fost că nici Ambulanţa Giurgiu nu a fost în stare să-l ţină în viaţă pe drumul spre Bucureşti, acesta fiind trimis, după cum susţine ADEVĂRUL, cu o maşină în care nu era decât o asistentă medical şi nu un doctor, aşa cum cere protocolul mediacal în astfel de cazuri. Pentru toate aceste nereguli pentru care probabil un om a plătit cu viaţa, ministerul, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ, a decis următoarele: spitalul Judeţean Giurgiu va fi amendat cu 35.000 de lei, cei doi medici de gardă de la unitate cu câte 3.000 de lei, Ambulanţa Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de gardă de pe ambulanţă cu 1.500 de lei. Cu alte cuvinte, constată COTIDIANUL, în loc de puşcărie, medicii din Giurgiu au fost „urecheaţi părinteşte“ cu cite 3.000 lei amendă.


Comentarii

val Situatia tragica de la Giurgiu vad ca este transferata in sarcina ministerului sanatatii si nu al comportamentului bestial si mafiot al tziganilor. Sistemul sanitar de la noi are foarte multe hibe grave, dar a incerca de a transfera situatia tragica datorita tziganilor si a colcaielii acestora in acest judet, pe seama doctorilor este o mare diferenta. Se pare ca mafia locala deja a reusit sa abata atentia populatiei de la tzigani si mafia lor spre sistemul sanitar. Si cind ii asculti pe liderii locali care spun ca nu sint clanuri tziganesti influente acuma se dovedeste alceva contrariu. Sa traiti bine si sa-i votati pe acesti mafioti, cu doua miini.

13 octombrie 2011 17:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.