Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, că aderarea ţării la spaţiul Schengen nu depinde de relaţia dintre acesta şi preşedintele Băsescu, ci de poziţiile liderilor europeni cu privire la România, potrivit B1ro.

„Preşedintele ştie foarte bine politica europeană, după cum încep şi eu să ştiu, iar decizia care se va lua în legătură cu Schengen nu are legătură cu situaţia actuală din România. Legăturile făcute între Schengen, invazia românilor sau a românilor nu este corectă”, a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că a primit semnale despre existenţa unei mari probabilităţi ca două-trei ţări să amâne aderarea pe motive politice.

Victor Ponta a declarat că aceste ţări invocă oficial raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru amânarea aderării României la Schengen.

„Aceste ţări nu ştiu cine e Fenechiu, Hăineală şi alţii. Ştie şi preşedintele aceste lucruri, dar face un joc politic pentru a da vina pe Guvern în caz de eşec”, a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă i-a răspuns preşedintelui la scrisoarea în care solicita adoptarea unor măsuri cu privire la Schengen, Victor Ponta a declarat că nu i-a răspuns din lipsă de timp.

„Nu i-am răspune la scrisoare fiindcă nu am avut timp. Să legi o procedură tehnică de una politică e greşit, înseamnă că nu mai intrăm niciodată în Schengen. Oficial argumentele lor sunt legate de MCV, dar să spui că acesta nu e bun, nici Comisia Europeană nu face acest lucru”, a completat premierul Ponta.

Integral pe România LiberăComentarii

Ibse Cred că se acordă o importanţă mult exagerată chestiei ăsteia cu Schengen-ul . Unii , care au anumite interese nerezolvate în Romania ( contracte , privatizări pe daiboj etc ) se opun admiterii noastre numai pentru că au observat că guvernanţii şi presa din România îi acordă atâta atenţie ,

2 martie 2013 9:49

filantropu LASA VIZITELE MUSIU PONTA ,SI APUCA-TE DE LUCRU CU ADEVARAT, PUNE-L PE FENECHIU SA VOPSEASCA JUSTITIA DOAMNEI MONA ..POATE PACALESTI PE CINEVA IN VEST CU ASTA. JMECHERILOR!!!

2 martie 2013 4:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.