Premierul britanic, David Cameron, a afirmat într-un interviu publicat, marţi, în ediţia online a publicaţiei Daily Express, că doreşte ca noii imigranţi să nu mai poată beneficia de ajutoarele legale oferite de guvernul de la Londra pentru a-şi rezolva litigiile în justiţie legate la plata spaţiilor locative sau a altor dispute de natură civilă, potrivit Agerpres.

În Marea Britanie, persoanele cu venituri reduse au dreptul să primească ajutoare din partea statului pentru a-şi rezolva disputele civile judecate de tribunale.

Prin intenţia de a restrânge aceste ajutoare, premierul Cameron încearcă să transmită un mesaj clar că Marea Britanie nu este o ţară unde este uşor de trăit, în contextul temerilor legate de un posibil aflux al românilor şi bulgarilor după 1 ianuarie 2014, când se vor ridica restricţiile pentru accesul pe piaţa britanică a muncii, scrie Daily Express.

În acelaşi interviu, premierul Cameron a mai afirmat că a prezidat recent o reuniune a grupului ministerial însărcinat cu controlul imigraţiei şi a insistat că reducerea fluxului de imigranţi este unul dintre obiectivele sale politice. 'Două milioane de imigranţi în 10 ani este mult, prea mult', a punctat el. 'În ultimii doi ani şi jumătate numărul noilor imigranţi a scăzut cu un sfert. Dar vreau să văd mai multe progrese' sub acest aspect, a continuat Cameron, considerând că numărul mare de imigranţi pune o mare presiune pe serviciile publice din Marea Britanie, ţară care din acest motiv 'are enorm de mult de lucru în comparaţie cu alte state europene'.

În plus, Cameron a indicat că a cerut ministrului justiţiei, Chris Grayling, să studieze posibilitatea instituirii unei 'residency test' (reşedinţe de probă) pentru a-i împiedica pe noii imigranţi să aibă acces automat la asistenţa legală. În opinia sa, aceste permis temporar este 'un element dintr-o multitudine de măsuri menite să asigure că cei care vin aici o fac pentru că au de îndeplinit o muncă specifică, nu doar pentru a beneficia de serviciile medicale sau de o locuinţă subvenţionată'

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.