Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, luni, cu privire la situaţia combinatului Oltchim că formula intrării în greva foamei sau intenţia unor angajaţi de a-şi da foc nu reprezintă soluţii pentru salvarea companiei.

Mai mult, ministrul Economiei a subliniat că ceea ce se întâmplă la Oltchim trebuie tratat de către mass-media cu sobrietate.

"Dacă vom continua ca în fiecare săptămână să avem câte un eveniment la care să trebuiască să repetăm acelaşi lucru, va trebui să dăm combinatului o dimensiune anecdotică (...). Cred că în jurul Oltchim ar trebui să existe o atmosferă sobră", a explicat Varujan Vosganian.

"Trebuie să găsim o formulă responsabilă care să ne ajute să salvăm combinatul nu să îl ajutăm spre un deznodământ fatal", a mai precizat ministrul Economiei.

Varujan Vosganian a atras, de asemenea, atenţia că acţiunile angajaţilor de la Oltchim ar putea duce la scăderea interesului investitorilor pentru combinat: "(Investitorii) nu ar veni la un combinat la care angajaţii, în ziua în care îşi primesc salariul, declanşează greva foamei şi ameninţă că îşi dau foc (...). Vor lăsa sentimentul că suntem în stare de asediu".

Ministrul Economiei a mai spus că în urma discuţiilor avute cu sindicatele "am convenit ca săptămâna aceasta să transmit o etapizare cu ce va face Oltchim până la jumătatea anului şi soluţiile pentru a ajuta producţia".

Cu privire la decizia Comisiei Europene (CE) pe care instituţia trebuie să o ia pentru a stabili dacă statul a acordat deja un ajutor combinatului Oltchim, Varujan Vosganian şi-a exprimat speranţa ca CE să considere că el nu a fost dat deja.

În caz contrar "noi avem în vedere un plan B până la primirea ajutorului de salvgardare prin utilizarea unor fomule prin care unii beneficiari să ne ofere materia primă în baza căreia să asigure producţia", a precizat ministrul Economiei.

Reamintim că săptămâna trecută 23 de angajaţi ai Olchim, între care două femei au intrat în greva foamei în semn de protest pentru situaţia de la combinat.

"Nu ne-au dat banii de capital de lucru, nu dau banii pe salarii, nu mai avem materii prime, avem rate la bănci şi nu putem plăti utilităţile la locuinţe. Avem copii la şcoală, ne-a ajuns cuţitul la os. Suntem minţiţi în continuare, ne-au păcălit şi ne duc cu vorba. Vom rămâne în greva foamei până când guvernanţii, conducerea Oltchim şi administratorul judiciar vor înţelege să nu ne mai sfideze. Cerem sprijinul prefectului de Vâlcea şi preşedintelui Consiliului Judeţean", a spus atunci un grevist al foamei.

Integral pe România LiberăComentarii

Moldoveanu Vosganian un aventurier el stie sa scrie poezii, la economie este zero barat, cum poate sa spuna ca o greva a foamei alunga investitori, daca firma era profitabila cu siguranta investitori se bateau pentru cumparare, cum ea are pierderi enorme cu siguranta va fi lichidata

18 februarie 2013 19:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.