Jumătate dintre britanici ar opta pentru ieşirea din Uniunea Europeană, dacă un referendum ar fi organizat acum, potrivit unui sondaj publicat luni de Financial Times (FT), informează AFP.

Conform acestei anchete, realizate de către Harris Interactive pentru Financial Times, 33% dintre persoanele intervievate ar spune "da" menţinerii în UE, 17% nu ar vota, iar 50% s-ar pronunţa pentru ieşire.

Jumătate dintre cei intervievaţi sunt favorabili organizării referendumului promis de către David Cameron, care vrea să renegocieze relaţiile ţării sale cu Bruxelles-ul, cu scopul de a repatria anumite puteri, după care să supună noul acord aprobării britanicilor la orizontul lui 2017.

Dintre britanicii care spun că vor se voteze pentru o ieşire din UE, doar 12% şi-ar schimba opţiunea dacă negocierile se vor dovedi un succes pentru Marea Britanie, 47% "probabil", însă pentru 41% dintre ei acestea nu ar avea nicio importanţă.

Aproximativ 45% dintre persoanele intervievate cred că Marea Britanie obţine avantaje ca stat membru UE (faţă de 34% care cred contrariul), dar 33% consideră că economia britanică ar fi mai puternică în afara Europei şi 37% că ieşirea sa nu va schimba nimic.

Un sondaj precedent, realizat de Financial Times la sfârşitul lui ianuarie, imediat după anunţul cu privire la referendum, arăta că 40% dintre britanici ar vota în favoarea ieşirii din UE şi 37% ar accepta să rămână.

Acest sondaj realizat de Harris Interactive a fost efectu


Comentarii

Prodan Nicolae Mai bine fara ei, fiind un stat insular sau crezut superiori, se cred superiori si sun cu .... in doua luntre, castiga Euro sau castiga Dolarul. Oricum am da-o cu ei tot fatarnici raman. In timp se vor intoarce cu coada intre picioare.

18 februarie 2013 15:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.