Restricțiile de muncă pentru cetățenii români și bulgari se extind până la sfârșitul anului 2013, a anunțat astăzi, ministrul britanic al Imigrației, Damian Green.

Drept urmare, cetățenii români și bulgari care intenționează să muncească în Marea Britanie vor trebui, ca și până acum, să obțină în prealabil un permis de muncă de la Agenția britanică pentru Frontieră (UK Border Agency).


“Prin menținerea restricțiilor dorim să ne asigurăm că migrația aduce beneficii Regatului Unit și nu are un impact negativ asupra pieței britanice a muncii. Guvernul reformează radical sistemul de imigrație; a anunțat deja plafonul anual pentru vize de muncă și noi reguli stricte pentru studenți, astfel încât migrația netă să fie redusă de la sute de mii la zeci de mii”, a declarat Damian Green. Acesta a adăugat că: "Comitetul de Consiliere privind Migraţia (Migration Advisory Committee – MAC) a explicat foarte clar de ce este necesară extinderea restricțiilor deja existente pentru români și bulgari. De asemenea, Guvernul a specificat că va impune controale în ceea ce privește accesul la piața britanică a muncii pentru cetățenii tuturor eventualelor noi state membre ale Uniunii Europe.”
Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.