Mark Woolfe, om de ştiinţă britanic, avertizează că produsele semipreparate din carne de miel ar putea conţine carne de cal, fiind nevoie de teste pentru a putea confirma acest lucru, relatează Sky News în pagina electronic, citat de Mediafax.

Mark Woolfe, fost angajat al Food Standards Agency, a explicat că retailerii ar trebui să demareze urgent un amplu proces de testare a produselor de tipul semi-preparatelor din miel sau carnea destinată preparării de kebab.

Owen Paterson a explicat parlamentarilor că aparent "activitatea infracţională" stă la originea scandalului care s-a răspândit în întreaga Europă.

El va avea întâlniri marţi seara cu Food Standards Agency (FSA) şi reprezentanţii industriei alimentare, în cel de-al doilea summit din Marea Britanie pe această temă. S-a demonstrat că produsele Findus conţineau şi până la 100% carne de cal.

Controversele şi preocupările pentru urmărirea lanţului de producţie au început în februarie, când în alimentele destinate închisorilor au fost descoperite urme de ADN de carne de porc, musulmanii având interdicţia de a consuma porc.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.