Bine v-am regasit! Ieri seara s-a incheiat prima runda a meciului Geoana – Ponta. Rezultatul, la “ pauza ”, 1 – 0 pentru Ponta: Geoana a fost exclus din PSD, insa ANTENA 3 mentioneaza ca preşedintele Senatului, proaspăt exclus din PSD, l-a acuzat, pe Victor Ponta că aacesta a negociat excluderea sa din partid cu demisia pe masă:
"A fost vorba de o decizie anunţată, Ponta şi-a pus demisia pe masă, şantajând colegii cu un risc de instabilitate în partid. (...) Înţeleg presiunea la care unii colegi au fost supuşi", a declarat Mircea Geaonă, marţi seara, după votul final al CEx al PSD.
Geoană a mai precizat, spune sursa citata, că abia aseară, puţin după ora 18, a primit aşa-zisele acuze care i se duc de două săptămâni cu privire la excluderea sa din partid. El a fost exclus din PSD, în urma deciziei luate de CEx, marţi seară, cu 50 de voturi "pentru", 5, "împotrivă" şi 3 abţineri.
Surse din CExN au declarat că au votat împotriva propunerii de excludere a lui Geoană: Ion Prioteasa (PSD Dolj), Oana Mizil (PSD Călăraşi), Adrian Popescu (PSD Giurgiu), Marian Vanghelie (PSD Bucureşti) şi Dumitru Buzatu (PSD Vaslui).S-au abţinut Silvian Ciupercă (PSD Ialomiţa), Bunea Stancu (PSD Brăila) şi preşedinta PSD Sector 6.
Conform Statutului PSD, CEX poate decide excluderea unui membru de partid care are funcţii de conducere sau face parte din Consiliul Naţional cu două treimi din voturi. Comitetul Executiv are 58 de membri cu drept de vot, pentru excluderea lui Geoană fiind necesare cel puţin 39 de voturi, mai spune sursa citata.

Cine castiga si cine pierde, pana la urma, e o problema care trebuie sa-i preocupe, in primul rand, pe mai marii si mai micii din PSD care nu pot sa nu tina cont ca aceasta excludere poate aduce si pierderea presedintiei Senatului dar si a unor deputati si senatori care, se spune, vor pleca si ei cu Geoana din partid, asa cum aratam si noi nu mai departe de ieri, la Ziua vazuta  de ZIARE.RO  pentru a infiinta partidul “Noua Stanga”.

Tensiunile care au explodat ieri in CEx-ul a PSD sunt un semnal ca, oricat de linistit si sigur pe el ar vrea sa para Victor Ponta, apele in PSD se tulbura tot mai tare.
EVENIMENTUL ZILEI ne ofera detalii in acest sens venind cu informatii din culisle CEx-ului PSD.
Convinşi că votul pentru excludere va fi masiv "pentru", Geoană, Ponta, Vanghelie, Iliescu s-au reunit ieri pentru o şedinţă de terapie: şi-au aruncat găleţi de reproşuri ţinute în ei în ultimi ani. Mircea Geoană și Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, s-au certat urât în ședința PSD.
Ion Iliescu nu a uitat acea noapte din aprilie 2005, când a fost adus în pragul infarctului, după ce Congresul PSD "a dat partidul pe mâna lui Geoană". Aşa că i-a reproşat acest lucru, şi multe altele şi lui Geoană, şi celorlaţi lideri de la masă, majoritatea fiindu-i atunci împotrivă:
"Mircea, nu am să uit că, după ce te-am făcut ambasador, ai trimis acea scrisoare lui Constantinescu în care spuneai că am fost cancerul României", i-a mai aruncat Iliescu lui Geoană.
Toată furia şi frustrarea acumulate în toate rundele de alegeri pierdute, mai spune sursa citata, au putut fi auzite ieri seară la şedinţa PSD. Toţi cei care, în 2009, se vedeau miniştri şi erau ciorchine pe lângă Geoană l-au pus la zid. Cu vorbe grele sau cu tăcerea lor acuzatoare. Acesta, la rândul său, i-a aruncat lui Iliescu în faţă că, în 2004, a tras sfori ca Năstase să nu ajungă preşedinte pentru că nu şi-l dorea.
Mircea Geoană a venit ieri la şedinţa PSD convins că va fi exclus din partid. A venit căutând excluderea. "Terminaţi cu nesimţirea asta. Cu aştia vreţi voi să ajungeţi la guvernare?", şi-a început Geoană discursul în mod provocator.

Cum scandalul se înteţea, după o oră, Ponta a vrut să termine cu Geoană. Să-l dea afară din sală şi să treacă la vot. "Nu vreau", i-a replicat el lui Ponta, când l-a invitat să părăsească sala. "Vreau să fie vot deschis. Să mă uit în ochii prietenilor când votează excluderea mea", a continuat el pe un ton de martir. Şi a fost deschis. 50 pentru excludere, 5 contra – Vaslui, Giurgiu, Călăraşi, Dolj, - şi trei abţineri.”

Sigur de victorie, Ponta a intrat vesel în sala de şedinţă. "Cu milă, cu milă", replica el ironic colegilor care îl întrebau cum o să-l execute pe Mircea Geoană. O vreme l-a lăsat pe Geoană să îşi facă numărul. Avea controlul şedinţei şi şi-a permis să joace rolul înţeleptului.
De sus, i-a propus lui Geoană, de ochii baronilor, o soluţie amiabilă: să plece de la Senat. A fost refuzat. Apoi s-a enervat. Discuţia a deviat urât. Ilie Sârbu s-a certat crâncen cu Geoană, cu care a stat scaun lângă scaun. Din stânga lui Geoană, Marian Vanghelie sărea când la Ponta, când la Ilie Sârbu, când la amândoi. "Vrei Congres extraordinar? Facem congres, dar nu mă lua cu şmecherii din astea că sunt crescut la Gara de Nord, Mariane", i-a replicat Ponta lui Vanghelie.

Despre declaratiile incendiare ale lui Geoana, dupa excludere, vorbeste ADEVARUL :
"Domnul Iliescu este o piază rea pentru acest partid. Acest partid nu va avea viitor atât timp cât va sta sub pulpana lui şi infleunta nefastă a acestui om care nu se poate transforma. Acest partid, atâta vreme cât este condus din umbră de domnii Iliescu şi Năstase, nu are şanse de transformare", a declarat Geoană la sfârşitul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Mai mult de atât, preşedintele Senatului a mai precizat că Victor Ponta este "o marionetă cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter" pe care o manipulează Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

ROMANIA LIBERA titreaza “ Excluderea lui Mircea Geoană nu va aduce linişte PSD, ci va accentua „degringolada''. Victoria fragilă a lui Victor Ponta” si spune ca majoritatea liderilor de filială s-au poziţionat în spatele lui Victor Ponta în războiul împotriva lui Mircea Geoană. Ceea ce nu înseamnă că actualul şef al PSD şi deţine controlul asupra partidului. Frânghia subţire pe care merge Ponta este clătinată de Ion Iliescu, ai cărui oameni de încredere ies din umbră ca să ceară congres extraordinar.
Ideea convocării unui congres extraordinar a fost vehiculată, iniţial, mai spune sursa citata, chiar de Victor Ponta, ca ameninţare în cazul în care colegii nu-l susţin în continuare în războiul împotriva lui Mircea Geoană. Preşedintele Senatului a preluat din zbor ideea, dar a întors-o în favoarea sa, susţinând că un congres s-ar impune din cauza „crizei profunde a direcţiei strategice" în care se scufundă PSD de la instalarea la conducere a lui Victor Ponta. „Degringolada în decizii este evidentă prin nu mai puţin de cinci schimbări de strategie în 2010, prin utilizarea tacticilor confuze şi, pe cale de consecinţă, ineficiente, prin abordările incomplete şi incoerente, prin demersuri ilogice şi greu de justificat", a argumentat Geoană.

Şi, poate, Victor Ponta ar fi avut motive să râdă de afirmaţiile lui Geoană, aşa cum a spus ieri, dacă ideea de degringoladă în PSD şi necesitatea unui congres extraordinar nu ar fi susţinute şi de Ion Iliescu şi oamenii săi.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a ferit să spună public că trebuie un congres, dar l-a scos la înaintare pe fostul său consilier, ex-senatorul PSD Şerban Nicolae. Printr-o scrisoare transmisă liderilor locali ai PSD, acesta a arătat că partidul „se află într-un moment critic" şi „se afundă încet, dar constant, în propria criză". „PSD este într-o stare de incoerenţă organizatorică, improvizează", a mai criticat Şerban Nicolae, fără a uita să înfiereze „seria de atacuri violente şi aberante la adresa domnului Ion Iliescu" lansate de Grupul de la Cluj.

La câteva ore distanţă, Ion Iliescu declara, cu seninătate că „înainte de confruntări electorale poate fi chiar util un congres care să dea o linie partidului". Potrivit gândul.info, preşedintele de onoare al PSD ar avea în minte şi un calendar: „ar trebui să fie după Anul Nou, acum sunt multe probleme aglomerate la final de an".

Sursa citata analizeaza si câte demisii va înregistra PSD-ul si spune ca,dincolo de spectrul unui congres extraordinar, în care ar putea fi pusă în discuţie funcţia sa, Victor Ponta mai are o problemă:
ce vor face în continuare Geoană şi susţinătorii săi. După ce a pierdut aproape 15 primari în favoarea partidului lui Gabriel Oprea, alţi zeci de primari şi de lideri locali ar putea părăsi PSD ca urmare a excluderii lui Mircea Geoană.

Edililor din colegiul senatorial Dăbuleni-Segarcea (judeţul Dolj), care au avertizat încă de la izbucnirea scandalului că se consideră excluşi din partid dacă Geoană este dat afară din PSD, li s-ar putea alătura primari din Giurgiu şi membri din conducerea filialei. Potrivit preşedintelui PSD Giurgiu, Adrian Popescu, 21 din cei 28 de membri ai Biroului Permanent Judeţean ar fi pregătiţi să-şi dea demisia din PSD şi să i se alăture lui Mircea Geoană într-o nouă construcţie politică.

Sunt aşteptate şi la nivelul Parlamentului schimbări de tabără. Până acum, sursele social-democrate au acreditat ideea că Geoană ar putea fi ajutat în realizarea unei noi construcţii politice de liderii filialelor Argeş, Ialomiţa şi Brăila, în timp ce alţi preşedinţi de filială (cum ar fi cei de la Buzău sau de la Călăraşi) l-ar putea ajuta cu resurse financiare, logistice şi umane. În plus a fost vehiculată ipoteza că lui Geoană i s-ar putea alătura şi parlamentari înregimentaţi acum sub culorile Alianţei de Centru-Dreapta (PNL-PC).

Odată exclus, din partid,Mircea Geoană, mai consemneaza sursa citata, conducerea PSD speră să poată să-l înlocuiască rapid din fruntea Senatului. Senatorul Dan Şova, şeful Comisiei de Integritate a PSD care a propus excluderea lui Geoană, a lăsat a se înţelege chiar că acesta ar pierde „în mod obligatoriu" funcţia de la Senat. Doar că Regulamentul Senatului nu este foarte explicit în acest sens şi, în principiu, orice decizie necesită şi un vot în plen. Vot care ar putea aduce surprize neplăcute pentru social-democraţi.
În timpul CEx, Victor Ponta i-a mai propus o dată lui Geoană să cedeze funcţia de la Senat, dar vicepreşedintelui Ioan Chelaru şi nu lui Titus Corlăţean. Cum Mircea Geoană a refuzat, s-a trecut la votarea propunerii Comisiei de Integritate, de excludere din partid. Propunerea a întrunit 50 de voturi „pentru" şi doar 5 „contra".

Eu pun punct aici, si pana maine, numai bine sa va fie!


Comentarii

Basarab Radu Eheheeeee ! Este de ajuns ca un popor sa fie lasat sa traiasca in """democratie""" un oarecare timp, pentru ca el sa se transforme intr-o plebe dezordonata ! Parerea plebei este oarba, fara scop si fara ratiune, mereu gata sa fie influientabila dintr-o parte in alta ! Dar orbul nu-l poate conduce pe orb fara sa-l conduca in prapastie. Numai cine de la nastere a fost nascut sa fie stapan este instruit in ABC-ul politic ! Lacomia de bani si de bunuri materiale in randul clasei politice dar si a indoctrinatilor politic, membrilor de partid, precum si pasiunile de orice natura sunt speculate de ELITA conducatoare !

24 noiembrie 2011 8:34

Basarab Radu Eheheeeee ! Este de ajuns ca un popor sa fie lasat sa traiasca in """democratie""" un oarecare timp, pentru ca el sa se transforme intr-o lebe dezordonata ! Parerea plebei este oarba, fara scop si fara ratiune, mereu gata sa fie nfluientabila dintr-o parte in alta ! Dar orbul nu-l poate conduce pe orb fara sa-l conduca in prapastie. Numai cine de la nastere a fost nascut sa fie stapan este instruit in ABC-ul politic ! Lacomia de bani si de bunuri materiale in randul clasei politice dar si a indoctrinatilor politic, membrilor de partid, precum si pasiunile de orice natura sunt speculate de ELITA conducatoare !

24 noiembrie 2011 8:33

Cozma Victor Stimati romani ! V-ati convins ca politica este un instrument de manipulare ? Prin propagarea democratiei, liberalismului in organismele statale si populatie intreaga structura politica este modificata dupa bunul plac al ELITEI din umbra. O Constitutie nu este decat marele for al neantelegerilor, al certurilor si toanelor partidelor, intr-un cuvant, un for care are numai functia de a distruge personalitatea institutiilor de stat. Constitutia inlocuieste """stapanitorii""" cu caricaturi de guverne, cu un presedinte din popor adica din randurile sclavilor papusarilor mondiali. Se organizeaza alegeri in asa fel incat, cu ajutorul lor, "" papusarii "" din umbra preiau stapanirea natiunilor dar si a intregii lumi. Celui mai neansemnat alegator i se creeaza iluzia ca, prin intruniri si coalitii, el poate nfluienta mersul politic in stat. Insa ei, clasa politica si papusarii din umbra, prin tot ce fac elimina importanta familiei si rolul ei educativ, formarea personalitatii independente !

24 noiembrie 2011 8:26

Budureasca "Politicienii" din Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania au impresia ca s-au catarat acolo sus, in pozitii bine platite si alte avantaje, pe viata?!... Sa ajunga cu totii mai repede la ELIAS si la Mina Minovici.

24 noiembrie 2011 4:22

Costea, cumnatul lui Geoana Geoana e un sfant!

24 noiembrie 2011 2:56

Adrian Nastase rica, imi placi. Te-as sodomiza nonstop

24 noiembrie 2011 2:56

secu rica Pai daca te gandesti ca reteaua lui basescu este intinsa Arad,Bistrita Nasaud,Cluj,Suceava,Piatra Neamt,Dolj,Mehedinti,Sibiu,toti securistii lui de baza adusi la Bucuresti pentru unirea fortelor cu Cocos,Bittner,Petrescu,Popoviciu-cu Udrea la muls NU MAI CONTEAZA ce papagal ocupa Senatul Romaniei.Romania asta toata este facuta praf SI NOI NU AVEM INSTITUTII si mai ales ramanem niste orbi.Suntem furati de RETEAUA BASESCU si noi ne uitam ca milogu in traista FARA SA DAM CU EI DE PAMANT.TARA ESTE FURATA SI ROMANU:::DOARME.Uitati-va cine este in CSAT:pedeleul si unepereul.Uitati-va cine sunt PREFECTII judetelor:pedele-unepere-udemere.Uitati-va cine conduc DNA,Parchet general,ANAF,Curtea Constitutionala.RETEAUA ASTA TREBUIE NIMICITA DE SUS IN JOS.Restu…este cancan pentru OTV-istii lui DDPP sau Lazaroiu cel alb ca zapada sau mai proaspat..acest debil mintal geo ana.

24 noiembrie 2011 2:32

idiotii ce maio tot latrati mai pupincurisi ai psd,recunoasteti ca va-ti facut de kakat,cu un carlan fara minte o sa ajungeti acolo unde va este locul,la cosul de gunoi al istoriei,

23 noiembrie 2011 20:58

ANDREI FARA A CONTESTA VALOAREA REMARCABILA A PERSONALITATII DOMNULUI GEOANA, CEL MAI INTELEPT AR FI SA-SI REVIZUIASCA IN MOD POZITIV VIITORUL CARIEREI, FARA ATACURI CONTRA FOSTILOR SAU POATE A VIITORILOR CAMARAZI. TIMPUL ESTE O DIMENSIUNE UNICA SI UN SFETNIC BUN!

23 noiembrie 2011 19:38

betivul ar fi un ultim gest de onoare din parte asa zisei justitii sa ne arate si noua, vulgului, cam cu cit au fost spertuiti toti politicienii, ... ..indiferent de culoarea politica....si cam ce masuri au luat.....ca-n faldurile robei incap multe....

23 noiembrie 2011 19:28

bebe popescu Marturisesc ca nu prea am fost la vot dar de data asta ma voi duce si va spun cu mana pe inima:decat sa merg cu prostii de dau in gropi,mai bine merg cu bagabontii.

23 noiembrie 2011 15:10

gi basescu este in spate...bravo base, tragele-o la temelie, mama lor de comunisti...te-am mai vota o data si inca o data daca ai mai candida...

23 noiembrie 2011 14:06

Sf.Petru Trebuia EXCLUS imediat dupa pierderea alegerilor datorita PROSTANACULUI care, s-a trezit ca sa-i faca o vizita celui mai mare mafiot al Romaniei (Vantu) in miez de noapte de care a profitat un alt mare mafiot(Basescu)

23 noiembrie 2011 13:49

Sf.Petru Trebuia EXCLUS imediat dupa pierderea alegerilor datorita PROSTANACULUI care, s-a trezit ca sa-i faca o vizita celui mai mare mafiot al Romaniei (Vantu) in miez de noapte de care a profitat un alt mare mafiot(Basescu)

23 noiembrie 2011 13:49

Rodica Se vede tot mai clar ca "OPOZITIA" actuala cu PONTA si Antonescu nu este opozitie ci are intelegeri subterane cu puterea. Se vor pacali amarnic cei care-si pun sperantza in USL de azi.Acest lucru dovedeste ca atat puterea,cat si opozitia,sunt pastorite de aceeasi oculta rozalie care stabileste scena politca rom. Totul se face prin sforarii interne si intre mafii....dar si mediatic prin pioni de manipulare. Eu leg cazul Geoana de cazul Vantu si veti vedea de ce..!Acum ,cazul GEOANA si VANTU sunt niste represalii comandate din exterior pentru ca VANTU,un guzgan si el, isi depasise rolul incredintzat in timpul campaniei si-l sustinea prea sincer pe Geoana impotriva lui Basescu . Geoana este pedepsit la pachet cu Vantu, ptru ca la fel isi depasise "rolul' de a fi candidat de paie.El fusese stabilit ca..'iepure" ptru Basescu si se pare a incalcat ordinul mogulilor rozalii externi.Se stie ca nimic nu e intamplator pe scena pol rom.Geoana a fost presat,sau atras in cursa, in ultmia seara, sa mearga la Vantu care primise ordin sa-si repare "greselile".Geoana a castigat si asa presedintia Romaniei dar a fost furat de adversari si tradat de staf.Nu uitati staful sau a fost ordonat din afara si avea numai guzgani rozalii ;de la Ponta,Hrebenciuc,Gusa si mereu oportunistul Dragnea.Ei mai mult l-au torpilat din interior decat l-au ajutat.Asta era misiunea lor.Acum ii imputa lui geoana pierderea alegerilor.Revenind,romani trebuie sa vada ca Antonescu si Ponta doar se prefac a fi in opozitie.Ei sunt niste pioni oculti care au misiune sa reaseze scena politica pe doi piloni politici ,dupa dorintza stapanilor externi. Preluarea Senatului de la Geoana face parte din acest scenariu de securizare a scenei politice.Nu observati ca si PC a fost absorbit si practic desfiintzat ? Ma suprinde naivitatea celor din PC si alui voiculescu care acum sustine emdiatic gratis USL,iar mai tarziu va avea soarta lui Geoana.Ma suprinde si naivitatea lui Tariceanu care se lasa tarat intro functie ,acea de coordonator al unei comisii care se ocupa cica..de suspendare a lui Basescu.I-as da un sfat d-lui Tariceanu;sa decline aceasta functie venita de la Ponta ,ptru ca este o capcana si va fi decredibilizat.

23 noiembrie 2011 13:48

insecticid a, si tovarasa, nu mai veni cu calculele de peste un vot pe secunda, ca la cifrele oficiale era unul la cateva minute, mult- mult mai lent decat in Gara de Nord.

23 noiembrie 2011 13:28

insecticid @alice : tovarasa colonel numai in gara de nord sunt desteptii Romaniei? Cei de la Peris erau asa de prostovani ca nu puteau sa voteze in acelasi mod? Milionul jumate a lui Vanghelie conteaza mai putin decat suta de mii de afara? E drept ca la rusi ai de afara sunt tradatori de patrie, asa cum greierasu' vostru de securisti rusi considera, si nu au nici drepturi, nici stanguri, dar in tarile mai civilizate, care nefiind Rusia, evident pentru voi nu exista, cei de afara voteaza. Si noroc ca nu vor putea vota toti cei 2,4 milioane plecati pana in 2004. Ca procurorasu'-ginerel nici nu ar mai ajunge in situatia sa fie ars de flacara violet, cu toate milioanele de voturi furate de PSD in Romania.

23 noiembrie 2011 13:26

Bebe Baloteanu Pupincureanu Cufureanu Dilimangeanu Mi-as da si eu cu parerea, dar nu prea stiu: pana mai denunazi l-am numit pe Geoana prostanac, pentru ca asa era ordinul, iar acum ai vad ca s-au cam schimbat lucrurile.

23 noiembrie 2011 12:42

alice @rodica, geoana a pierdut prosteste alegerile in care a fost sprijinit neconditionat - plus aranjamentele si permutarile din diaspora, care au facut ca t.b. sa castige in strainatate, iar in tara, nu! - nu a stiut sa piarda ! dupa un asemenea esec urias, trebuia sa isi puna cenusa in cap ! serios, cand te porti prosteste, mai poti fi catalizator ?!?

23 noiembrie 2011 12:31

XXL Rodico! n-ai obosit să-l susţii, vrei să fie 50 la 6.?

23 noiembrie 2011 12:30

Rodica Rodica dincolo de aparente/Geoana este singurul politician autentic de pe scena rom. Din pacate romanii confunda un politician bun cu unul care se pricepe la sforarii si minciuni. La Geoana vorbesc faptele;PSD condus de GEOANA l-a suspendat pe Basescu, a dat jos guvernul Boc..l-a presat pe Tariceanu sa mareasca salriile si pensiile.Si atunci de ce se lasa romanii influientzati de manipualtori de serviciu ,gen ciutacu,CTP,Chiriac s.a?? Geoana chiar a facut ceva in folosul celor nevoiasi..!Geoana chiar este vazut bine peste hotare..lucru esential pentru a fi conducator in Romania.Geoana chiar a castigat alegerile prezidentiale dar a fost furat de adversari si tradat din interior.Iliescu si Nastase,azi mari sforari in PSd, au vandut Romania ,nu Geoana!De ce este acuzat Geoana?Pana a da si ei cu pietre ,romanii ar trebui sa mai gandeasca..! Geoana poate fi catalizatorul in jurul caruia sa se stranga romanii !

23 noiembrie 2011 10:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.