Gigantul de internet Google va lansa în Franţa un fond de 60 de milioane de euro pentru "a facilita tranziţia presei spre lumea digitală", potrivit unor acorduri semnate între Google şi editorii presei franceze, a anunţat vineri preşedinţia republicii, potrivit Agerpres.

"A devenit astăzi un eveniment mondial", a comentat preşedintele francez François Hollande.

"În acelaşi timp, asupra metodei - căutarea unui acord între un mare grup mondial şi presa franceză - şi asupra rezultatului - un fond de 60 de milioane de euro pentru investiţii în viitor -, este o mândrie pentru Franţa că a fost în măsură să realizeze acest acord care este primul în lume", a adăugat el.

Acordul prevede de asemenea un "parteneriat comercial" destinat să ajute presa să se dezvolte pe internet şi "să îşi crească veniturile online", a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al gigantului american.

În Belgia, un acord similar a fost încheiat după o confruntare de şase ani între Google şi Copiepresse, organismul ce apără interesele ziarelor belgiene.

De la începutul lunii decembrie, patronii presei franceze şi reprezentanţii motorului de căutare american s-au întâlnit de mai multe ori pe săptămână cu mediatorul numit de guvern, Marc Schwartz.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.