România a urcat pe locul 13 între cele mai atractive ţări din lume privind investiţiile în energia regenerabilă, potrivit unui raport realizat de Ernst & Young care analizează în total 40 de ţări, principalul magent pentru investitori fiind schema de sprijin pusă la dispoziţie de statul român, caracterizată de analiştii Ernst & Young ca fiind "una dintre cele mai atractive. "

În total, în următorii zece ani, valoarea schemei de sprijin prin certificate verzi se ridică la peste 10 miliarde de euro."CEZ a finalizat montarea a 338 de MW la parcul eolian Fântânele - Cogealac (Dobrogea) şi va deveni cel mai mare parc eolian onshore din Europa în 2012 când vor fi instalaţi toţi cei 600 de MW. În martie, Iberdrola a început lucrările la parcul eolian de 1.500 de MW, care ar putea fi cel mai mare parc eolian din lume la momentul finalizării în 2017. Primii 80 de MW ar putea fi operaţionali la sfârşitul anului 2011", se arată în studiul realizat de Ernst & Young.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Paul E semn cä Eco-Mafia a pris eco-picior solid în România (la noi eco-bacsisurile de intrare fiind substantial mai reduse decât în restul Eco-UE). Partea eco-prosta (dincolo de des-figurarea eco-patriei si de deseul industrial semanat prin eco-munti si pe eco-vai) e ca eco-bula asta tocmai sta sa se eco-sparga (vezi ce mai zice Printul Consort al Regatului unit si cui mai face el cu ochiul). Încolo, inflatia asta de eco-gunoi propagandistic "verde" urmareste doar sa ne creasca "buna eco-dispozitie" (dispozitia de a înghiti eco-rahatul ce ni se pregateste la Durban începând de eco-saptamâna viitoare)

22 noiembrie 2011 21:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.