În USL există discuţii pentru ca instituţii incomode să fie desfiinţate sau „coafate“. Astfel, ANI, DNA şi CNA s-ar putea trezi cu atribuţii ciuntite sau chiar desfiinţate, întrucât în USL există un curent favorabil acestei idei. Exponentul cel mai vizibil al acestuia este senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, care a lansat, ieri, un atac la adresa instituţiilor vizate, anunţă EVENIMENTUL ZILEI.

„ANI nu ar trebui să existe şi, în ceea ce mă priveşte, susţin un program al USL, pentru că în program se exprimă semne de întrebare vizavi de acest experiment făcut în România, cu ANI. Fondul problemei este dacă această instituţie se justifică sau nu. Nu se justifică pentru că incompatibilităţile pot fi oricând constatate de cele două Parchete, DNA sau DIICOT”, a declarat Roşca Stănescu, citat de EVENIMENTUL ZILEI.

Odată ajuns senator, fostul ziarist are ca prioritate, remarcă NAŢIONAL, şi reducerea atribuţiilor Consiliului Naţional al Audiovizualului. Sorin Roşca Stănescu, membru al comisiei senatoriale de cultura, vrea ca CNA să vegheze doar la „standardele de emisie“ ale posturilor de radio si TV, lasând conţinutul emisiunilor în seama Parchetului şi a Protecţiei Consumatorului.

Practic, propunerea, care este susţinută de conducerea PNL, după cum afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, lasă CNA-ul fără absolut nicio putere . Răsvan Popescu, fostul preşedinte CNA, a declarat pentru MEDIAFAX, că modificarea Legii audiovizualului se poate face doar cu consultarea CNA şi în limitele acquis-ului comunitar, în timp ce Christian Mititelu, membru CNA, consideră o eroare politică faptul că Sorin Roşca Stănescu crede că e bine ca CNA să dispară.

Despre Agenţia Naţională de Integritate nu are o părere prea bună nici au alt liberal, deputatul Gigi Becali. Proaspăt membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, unde a fost împins de Partidul Naţional Liberal, Gigi Becali a anunţat ferm, după cum afirmă CURENTUL: „Nu ne subordonăm ANI, să punem piciorul în prag!“.

Dacă nu de mult se lăuda că va candida la şefia PNL, acum, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, deputatul Gigi Becali spune că nu va ezita să plece de la liberali dacă aceştia sunt deranjaţi de declaraţiile sale.

 Acesta, mai afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, şi-a inventat o funcţie în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaţilor. Din 2008, Gigi Becali ocupă funcţia de „comisar ONU pentru România“, post care nu există, conform precizărilor făcute de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Întrebat de EVENIMENTUL ZILEI despre bizara titulatură, acesta a dat vina pe consilieri. „Este o chestiune de acum zece ani. E o întreagă tevatură, aşa au scris atunci în CV. A rămas scris de atunci, pentru că eu la consilieri le spun: Copiază şi tot timpul reactualizează!”, a explicat Becali, demonstrând că acela care se scuză mai rău se înfundă, căci în CV figura că este comisar UE din 2008, şi nu de zece ani sau mai bine.

Pe de altă parte, pe deputatul Gigi Becali nu-l interesează bugetul care se acordă unui deputat şi a precizat, citat de GÂNDUL, că în cei patru ani de mandat nu va ridica „niciun ban de la Parlament“. George Becali a fost întrebat dacă este de acord cu decizia conducerii Camerei privind tăierea cheltuielilor pentru deputaţi referitoare la şederea acestora la hotel şi reducerea unor beneficii.

Aceasta după ce liderul deputaţilor PNL Dan Radu Ruşanu a anunţat că parlamentarii vor primi suma de 4000 de lei pentru a-şi acoperi cheltuielile de cazare, iar statutul deputaţilor şi senatorilor se va modifica, măsuri care i-au deranjat pe parlamentari, inclusiv pe cei din PNL, afirmă ADEVĂRUL.

ZIUA VECHE prezintă şi un top al celor mai cheltuitori senatori. Aceşti fericiţi ai destinului, pe lângă salarii, mai primesc bani şi sub formă de diurne sau pentru cazare, transport, telefonie mobilă şi birou senatorial, cu tot ce cuprinde el: chirii, utilităţi, dar şi angajaţii aferenţi. În ceea ce priveşte transportul, ANTENA3 subliniază că doar pentru bilete de avion, aleşii au cheltuit, doar  în ultimele luni, 15 milioane de euro.Comentarii

bf Aceste institutii , sint dubluri ale suratelor oficiale , care nu fac altceva decit sa execute comenzi politice, sa introduca haos si anarhie in justitia romana. Ceva asemanator cu institutiile din Germania nazista . Daca am ajuns unde am ajuns cred ca aceste institutii si-au adus foarte mult contributia. Ar trebui rapid desfiintate si reintrat in normalitate. Este suficienta o singura procuratura , care trebuie insa lasata de politicieni sa-si faca traeba.

17 ianuarie 2013 9:15

cristi dupa titlu,se pare ca toti romanii sunt...liberali.pt. ca toti s-au saturat de slugile jegoase si imbuibate ale Kiorului care n-au alte atributii decat fabricarea de dosare politice si distrugerea probelor care il incrimineaza pe Basescu si acolitii lui.ca sa nu mai vorbim de exemplarele penale gen Narcis Iorga care au aruncat in derizoriu o institutie altadata respectabila cum e CNA-ul

16 ianuarie 2013 22:00

pensionar Toti cei care continua puciul din vara anului trecut trebuie considerati drept dusmanii instaurarii democratiei si a legii in aceasta tara! Nu pot sa ii inteleg nici pe liberalii rationali, dar nici pe PSD-isti. Oamenii astia vor sa distruga tara si pe noi; este atat de evident!

16 ianuarie 2013 12:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.