Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oficialii europeni sunt criticaţi şi ridiculizaţi după o decizie recentă care le interzice producătorilor de apă îmbuteliată să se folosească de afirmaţia că "apa previne sau împiedică deshidratarea". Oficialii de la Bruxelles au adoptat o astfel de decizie după ce, spun ei, nu au fost găsite probe în acest sens după o investigaţie care a durat trei ani. "E stupid. Mone­da euro arde, Uniunea Europeană se destramă, iar noi avem funcţionari europeni foarte bine plătiţi, care se ocupă de «calităţile îngrijorătoare» ale apei şi ne interzic dreptul de a spune ceea ce este evident. Dacă este un episod care să demonstreze nebu­nia proiectului european, atunci acesta este", spune Roger Helmer, europarlamentar britanic, citat de The Telegraph şi preluat de Hotnews.ro.

Producătorii de apă îmbuteliată riscă chiar şi doi ani de închisoare dacă ignoră decizia Bruxellesului. Hotărârea birocraţilor de la Bru­xelles vine şi în contradicţie cu regulamentele autorităţilor responsabile în domeniul sănătăţii din unele state membre. În Marea Britanie de exemplu, Autoritatea Naţională pentru Sănătate recomandă populaţiei să bea zilnic cel puţin 1, 2 litri de apă, pentru a împiedica deshidratarea.

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.