Ministerul Agriculturii va încerca să majoreze cu 10-12% subvenţiile pe cap de animal, de la 40 la 45 de lei pentru ovine şi de la 410 la 469 de lei pentru bovine, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, informează Mediafax.

"Ne batem în continuare pentru ca subvenţia pe cap de animal să crească cu cel puţin 10-12%", a spus Tabără.

El a arătat că, în acest an, crescătorii de bovine din zonele defavorizate beneficiază de 6,5 milioane de euro reprezentând subvenţii pentru carne şi de 22 de milioane de euro subvenţii pentru lapte.

Ministrul a afirmat că manifestaţiile crescătorilor de animale care au avut loc în ultimele zile în faţa Ministerului Agriculturii nu sunt justificate.

"Eu aştept de la ei nu numai cereri legate de bani, ci şi organizarea lor interioară. A sta numai cu mâna întinsă către bugetul de stat nu e în regulă", a spus Tabără, care a adăugat că în controalele realizate la crescătorii de bovine au fost găsite animale lipsă şi "inexactităţi".

Tabără a precziat că instituţia pe care o conduce a făcut demersuri la Comisia Europeană pentru majorarea resurselor financiare care vizează instalarea tinerilor fermierii, astfel încât aceştia să beneficieze de fonduri de 40.000 de euro faţă de 25.000 de euro în prezent.

Crescătorii de bovine au protestat de miercuri până vineri în Bucureşti, cerând printre altele majorarea subvenţiei pe cap de bovină, şi au ameninţat că, dacă nu le vor fi soluţionate cererile, vor organiza un miting de amploare şi vor bloca drumurile.

Integral pe România LiberăComentarii

gogu Asa ca pana acum ati dat "subventii" politice doar la BOII din PDL.

21 noiembrie 2011 12:34

gogu Asa ca pana acum ati dat "subventii" politice doar la BOII din PDL.

21 noiembrie 2011 12:30

NEUTR ONU In nadejdea imultirii septelului bagate pe felie si punei sa-ti ridice izmenele(moralul)pe siameziiARDEIAN PORMBELOIU la bovine si pe jiji cacareaza la ovine.Abia atunci ai sa ai rez ultate la inmultirea septelului!!!!Vei avea rezultate formidabile (ca steaua lui jiji la chiatra lui pinalty).

21 noiembrie 2011 12:24

Mai trebuie crescută o subvenție! Cea pentru Boul care e și ministru al Agriculturii! Ca să poată să-și bage GPS-ul în găoz și să facă recenzia terenurilor agricole. Asta până nu se bășește boul, că după aia GPS-ul nu mai e bun de nimic. Să trăiți bine cu GPS-ul în găozul boului din ograda vecinului!!!

21 noiembrie 2011 12:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.