Are nevoie România de împăduriri? Cum va arăta România fără păduri? Primul documentar despre schimbările climatice din România- Plus2Celsius răspunde prin vocile climatologilor, dar şi ale oamenilor obişnuiţi la întrebări precum: Ce sunt schimbările climatice şi cum se fac simţite în ţara noastră? Pe cine afectează? Cum ne putem apăra de astfel de fenomene? Pot fi o ameninţare, sau reprezintă un stadiu în evoluţia Terrei?

Concluzia specialiştilor este că românii trebuie să ia măsuri pentru a se adapta la schimbările climatice, ale căror efecte sunt din ce în ce mai vizibile pe teritoriul ţării noastre.


Potrivit datelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), temperatura medie anuală din România a crescut în ultimele decenii cu aproape 2 grade Celsius vara şi primăvara şi cu peste 3 grade Celsius iarna, în nord-estul ţării.


“Trăim efectele schimbările climatice şi până când se ajunge la nişte acorduri globale trebuie să ne adaptăm. Schimbarea deja a început şi va continua. Chiar dacă se <<îngheaţă>> nivelul emisiilor, creşterea temperaturii globale va continua pentru zeci şi chiar sute de ani, iar celelalte efecte vor fi şi ele prezente”, a explicat Dr. Roxana Bojariu - expert IPCC în cadrul ANM. Specialistul susţine că problema e ca acestea să nu devină mult prea mari, astfel încât capacitatea noastră de adaptare să nu facă faţă.
“Atunci vom avea într-adevăr nevoie de înţelegerile globale. Până atunci însă, la nivel local, regional, dar şi la nivel naţional, trebuie să avem planuri de a trăi în aceste condiţii schimbate, fără să renunţăm la ceea ce evoluţia de până acum a ştiinţei şi tehnicii ne-a adus”, a explicat Dr. Roxana Bojariu - expert IPCC în cadrul ANM.
Integral pe AdevărulComentarii

m.b-k.h-l.t-l.b in marinimia sa maritul cherestoi atila,a spus de pe patul de spital,ca sa i se ia toata averea si sa se cumpere pomi de toate natiile pentru plantat acolo unde a furat si defrisat el paduri si dul DOAMNE la loc cu verdeata si linistea sufletului robului tau. amin

21 noiembrie 2011 15:34

adrian RASPUNS la TOATE acestea ARE raspuns ATOTSTIUTORUL ministru tabara !!!!!ptrin actiunile lui "responsabile "cu echipa lui de "specialisti"V-a distruge TOT CUM?Nu vom avea nevoie de inpaduriri deoarece acum distrugem irigatiile,combaterea eroziuni solului,desecarile !!!!!ORIBILA CREATURA Voicu Todor SIA REALIZAT SCOPUL!!!!!Noi asteptam CA NISTE IDIOTI in loc SA II FACEM sa PLATEASCA !!!!!pentru CRETINISMUL LOR!!!!!NU VOI INTELEGE NICIODATA comp[ortamentul acestui POPOR :este calcat in picioare SI TACE!!!!!

21 noiembrie 2011 12:50

cosma racoare Ar trebui sa-i dati si lui Verestoy la spital acest articol sa-l citesca. Acest pradator de paduri trebuie sa simta toate stricaciunile care la pricinuit Romaniei prin jaful padurilor !! Dar se pare ca a prmit un "avertisment " cu acel accident !! Tot inainte si la mai multe pedepse !!!

21 noiembrie 2011 11:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.