Eleva care, marţi, a ajuns cu hipotermie severă la spital, este în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Sectorul 2 al Capitalei, iar tabăra din Buşteni în care a plecat nu avea legătură cu unitatea de învăţământ, informează Mediafax.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, a declarat, marţi, că fata a plecat în tabăra din Buşteni trimisă de părinţi, fără legătură cu şcoala în care învaţă.

"Excursia a fost organizată de Editura Gil, după cum am fost informat de către Inspectoratul Sectorului 2. Copila este elevă în clasa a VII-a la o şcoală din Sectorul 2. Nu are rost să implicăm şcoala unde învaţă, întrucât nimeni din unitatea de învăţământ nu a participat la tabără. Fetiţa o fost trimisă de către părinţi", a precizat inspectorul general şcolar al Capitalei.

Eleva de 13 ani a ajuns la spital în stare critică, marţi dimineaţă, după ce ar fi căzut de la etajul al treilea al clădirii unde era cazată, fiind găsită căzută de către un profesor.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, afirma că fata avea hipotermie severă, temperatura corpului fiind de 19,5 grade, şi că are şanse minime de supravieţuire.

Incidentul a avut loc într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei. Clădirea se află pe strada Paltinului din Buşteni, iar conform site-ului Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie (CPPI), instituţia este subordonată Ministerului Economiei, fiind finanţată integral din venituri proprii, şi are ca obiect principal de activitate "formarea profesională continuă a adulţilor".

Potrivit unor surse locale, în tabără se aflau aproximativ 16 copii olimpici la matematică.


Comentarii

tavitudor Chiar nu intelege nimeni ce se intimpla la acel centru de instruire din busteni de la etajul caruia s-a aruncat eleva? CPPI este in subordinea Ministerului Economiei si are un statut si obiect de activitate clar definit: instruirea personalului din industrie. Din 2005 a fost parasutat la conducere, Irinel Ghita, care atunci a venit pe filiera Emanoil Savin (primarul din Busteni si protectorul sau) - Codrut seres (ministru al conservatorilor), iar in 2006, imperuna cu toata filiala Busteni, au schimbat culoarea si au devenit portocalii. Prin intermediul CPPI se spala bani grei, atit prin functionarea acelei facilitati din Busteni pentru publicul larg, ceea ce nu este legal, cit si prin derularea activitatii, asa-zise de "Compensare", care practic a fost externalizata din Ministerul Economiei, iar banii ajungeau prin filiera Ghita - Savin, la PDL. dealtfel, Ghita era si consilier local PDL la Busteni, iar protectorul din minister era Radu Adrian, nimeni altul decit secretarul general al ministerului. Practic, activitatea de baza, cea de instruire si consultanta a fost deturnata, nu mai exista, iar centrul functioneaza ca pseudo-hotel, pe de o parte si suveica pentru compensarea datoriilor de utilitati dintre agentii economici, pe de alta parte.

8 ianuarie 2013 16:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.